Äntligen försvinner snön

2010-03-31 @ 22:24:18
trodde jag aldrig jag skulle skriva. Jag som verkligen älskar snön och tyckt att vi haft en fantastisk vinter. Men nu får det gärna bli vår.

Idag jag var och Wilma uppe på klubben igen. Det var fler än vi som hade fått vårkänslor och hade lust att träna. Idag var det ännu fler bilar på parkeringen än sist och vi mötte även några hundar på vår promenad i skogen. Även denna gång gick vi ner på agilityplanen för att titta hur det såg ut. Tro det eller ej, men planen var så gott som snö fri =). På sina ställen var den ganska så blöt, men med lite solsken nu i påskhelgen så går det säkert att träna nästa vecka. Hoppas bara att hinderna kommer till planen snart också. Det blir så mycket lättare att träna då =).
Nu känns det som att träningen är på gång iallfall...


Planen idag


Planen för en vecka sedan


Väntar på paket

2010-03-29 @ 22:28:05
Nu väntar jag bara på att tältet ska komma. Idag har det skickats ifrån Nyköping. Det ska ta mellan 2-4 dagar enligt schenker. Så nu hoppas jag att jag ska få det innan påsk. Inte för att jag egentligen behöver det, men när man väl har köpt något vill man ha det direkt. Iallafall vill jag det. Sen är jag lite spänd på att se om det verkligen är ett sådant tält som jag tänkt mig. Men det får vi väl verkligen hoppas =)

Sista ridhusträning

2010-03-29 @ 22:10:03
Igår var det dags för säsongens sista inomhusträning i ridhuset. Det var ett extrainsatt träningstillfälle, eftersom planen på jbk fortfarande är snötäckt. Vi slog ihop både nybörjar- och fortsättningsgruppen. Totalt blev vi 6st som tränade.
Vi byggde upp några olika kombinationer. De som jag och Wilma tränade på var:
  • En raksträcka med hopphinder, slalom, hopphinder slalom, hopphinder och slalom.
  • En liten hoppbana med hopphinder och en tunnel.
  • Vippen

Raksträckan
med hopphinder och slalom gick bra. Wilma tog ingångarna bra varesig jag var på höger eller vänster sida. Rätt som det var gjorde hon en liten volt över ett hopphinder. Men hon verkade klara sig bra.

Hoppbanan med hopphinder och böjdtunnel flöt också på bra. Känns skönt att tunnlarna inte längre är något problem, så länge jag är med och peppar henne. Wilma rev några av hopphinderna, vet inte om hon fick för snäv vinkel. Men hon brukar ju kunna ta dem ändå.

Vi avslutade träningen med vippen. Hon tog kontaktfältet bra. På träning vet hon precis vad jag förväntar mig att hon ska göra där. Måste bara överföra det till tävling också.

Eftersom dettta var sista träningen lastade vi upp alla hinder på en transport för att de sedan skulle köras till klubben. Nu väntar vi bar på att snön ska försvinna från träningsplanen så att vi kan träna ute igen...


Tält

2010-03-27 @ 16:32:13
Jag har under en lägre tid letat efter ett tält att ha på agilitytävlingarna. Vi har tidigare haft ett gemensamt tält som tillhört klubben. Men eftersom jag nu har bytt klubb kände jag att det vore skönt att ha ett eget tält. Eftersom ett tält känns som en nödvändighet på tävlingar. Jätteskönt att sitta under varesig det är solsken eller regn. Det är även skönt för Wilma att få vila lite ostärt mellen loppen.
Det finns en hel del olika tält att väla på. De som jag helst har velat ha har varit alldeles för dyra och de som har varit i rätt prisklass har inte varit så snygga, så det har verkligen inte varit lätt att hitta något. Men igår såg jag en annons från en som sålde ett rött och grått Royal Canin tält. Priset var oxå ganska bra, så nu har jag slagit till och köpt tältet. Det tar några dar innan det kommer eftersom hon var tvungen att skicka det till mig. Men nu väntar jag med spänning på att få det och hoppas att det ska vara precis som jag tänkt mig. Bilder på tältet kommer så småningom =)

Tur runt sjön

2010-03-27 @ 16:22:41
Idag har vädret varit ganska så grått och trist. Men jag, mamma och Wilma tog bilen till Västersjön. Vi gick en promenad runt sjön. Under vår promenad hittade vi även lite björkris som vi kunde plocka :). Så nu är det dags för städning och påskpyntning här i lägenheten...


Skogspromenad på klubben

2010-03-23 @ 22:26:17
När jag kom hem idag gick jag och Wilma den "lilla rundan runt dammen". Medans vi gick så kände jag mig ganska trött efter dagen, men kände även att Wilma skulle behöva något mer än denna lilla runda. Så vi tog bilen till Jönköpings brukshundklubb för att gå en sväng i skogen där, och för att titta till planerna förstås.  När vi kom upp till JBK var det fullt med bilar på parkeringen och de planer som var plogade var det ganska många som tränade lydnad på. Även om lydnadsträningen såg spännande ut så styrde vi mot skogen istället. Vi gick en  runda där Wilma kunde springa lite lös. Där som vi gick hade inte snön smällt bort, så promenaden gick lite långsammare en vanligt. I slutet av promenaden kom vi ut på agilityplanen. Dessvärre var hela planen täckt av tjock snö. Det lär nog dröja ett tag innan all snö försvinner så att vi kan träna ute igen, men vi kan ju alltid hoppas på att det går fort. För nu vill jag inte väntalängre. På söndag har vi vår sista inomhusträning i ridhuset, sen är det dags för utomhusträning i vårvärme tycker jag...



Hopptävling i Forserum

2010-03-21 @ 22:16:12
Idag har vi inte varit i ridhuset i Taberg för att träna agility som vi vanligtvis gör på söndagar. Utan idag åkte vi till ridhuset i Forserum och var med på deras inofficiella hopptävling. Vi hade anmält oss till Hopp B och Hopp C. Det var även en Hopp A klass utan slalom och platttunnel, men den var vi inte anmälda till.

Hopp B
Starten gick ganska bra. Det var först ett  hopphinder och sen slalom med 8 pinnar. Wilma tog slalomingången bra och fullföljde slalomet. Sedan fortsatte det med en kort tunnel, hopphinder och sedan tillbaks till tunneln igen. Fortsättningen bestod av hopphinder och böjda tunnlar som skulle tas flera gånger. Jag var lite orolig att hon inte skulle ta de böjda tunnlarna eftersom hon inte gjorde det sist i Forserum. Men denna gång manade jag på henne i tunnlarna och det gick riktigt bra. Hon tog alla tunnlar. Vi nollade loppet och slutade på en tredje plats. Jag tyckte att vi hade en ganska bra tid ändå, låg några hundradelar efter 1:an. Jag tror vi tappade lite tid för att jag på något ställe blev lite osäker på vart vi skulle och i slutet av banan hann jag inte med ett byte innan en kort tunnel och kom på fel sida om den vilket resulterade i att Wilma gjorde en snurr innan hopphindret. Annars känner jag mig nöjd med loppet. Mitt mål var att hon skulle sitta kvar i starten och ta tunnlarna. Sittandet i starten kändes väl sådär, men tunnlarna är jag riktigt nöjd med...

Hopp C
Wilma börjar med att tjuvstarta och ta första hopphindret innan jag hann ge startkommandot. Jag tog då tillbaka henne och startade om och vi blev diskade. Sedan flöt loppet på gånska bra. I mitten av banan var det ett staket på fyra hinder där jag inte riktigt kände mig säker på min handling. Även om det just var detta vi tränat på sist på träningen =). Även där valde jag att ta tillbaka Wilma på ett av hopphindrerna för att hon skulle komma rätt. Annars gick tunnlarna bra även i denna klass...

I fortsättningen måste jag träna mycket på min handling just vad det gäller staket. Jag känner rmig väldigt osäker på det. Men vi har haft en trvlig dag på tävlingsbanan och det  var roligt att komma ut och tävla igen. Även om utomhustävlingar är att föredra...


Slutspel

2010-03-18 @ 15:57:27
Ikväll sitter vi bänkade framför tv:n och hejar på Håve...


Träning i ridhuset

2010-03-15 @ 08:04:38
Igår var det dag för träning i ridhuset igen. Idag var det två nya hundar med, kul med lite nytt folk oxå. Gruppen innan hade byggt upp två olika kombinationer. Den ena kombinationen som jag och Wilma började med bestod av en massa hopphinder och några slalom kombinationer. Några av hopphindrerna stod som ett staket och det tränade vi en del på. Då fick jag lite tips och råd på hur jag skulle tänka på i min handling i de olika situationerna. Det var mycket uppskattat.
När vi tränat en stund på de olika kombinationerna byggde vi upp en hoppbana. Hoppbanan krävde en hel del byten, vilket var jättebra att få träna på. Bla skulle hunden från slalomet ut till ett hopphinder på högersidan och sen vidare till ett nytt hopphinder åt vänster. Där blev det ganska så klurigt eftersom att jag låg bakom Wilma i slalomet hela tiden. Något som jag verkligen behöver träna mer på under våren är just handlingen för att få ett flyt i alla byten. Under hösten har jag mest fokuserat på slalom och KF, men nu måste jag nog försöka gå vidare och få ett flyt på resten oxå =)

Egentligen var det här sista inomhusträningen för säsongen, men vi bestämde att träna en extra gång den 28 mars eftersom det fortfarande är fullt med snö på träningsplanen uppe på klubben. Nästa söndag däremot är det inofficiell hopptävling i Forserum. Det ska bli kul.

Jag har letat efter ett fint halsband som Wilma bara ska ha på agilitytävlingar, men jag har inte hittat just ett sådant som jag letat efter. Nu har jag iallfall gjort ett eget av pärlor till henne. Egentligen ska det bara användas på tävling, men eftersom jag var lite orolig om det skulle hålla så testade jag det på träningen ikväll. Det verkade sitta bra och framförallt så höll det...

Wilma med sitt nya halsband

Långpromenad i solskenet

2010-03-13 @ 16:53:40
Idag när vi vaknade hade vi riktigt vårväder, solen sken och termometern stod på plussidan. Vi packade väskan med varmchoklad, mackor och hundmat förstås. Rundan bestod av promenad på vättern, fram till kanotklubben, sen tog vi avfareten upp mot stan och fortsatte ner mot Rocksjön. Vid Rocksjön hittade vi en brygga som vi satte oss på och intog vår matsäck. Promenaden tog oss ca 3h. Nu känns det verkligen som att våren är påväg...




Tävling i Örebro

2010-03-11 @ 18:47:04
Ett par dagar efteråt kommer nu äntligen lite uppdateringar från lördagens agilitytävling.

Inte förrän lite innan 11 packade vi in oss i en redan full bil ;) för att åka till Örebro. Tur att vi inte var fler än 4 personer och 4 hundar. Hade nog inte fått plats fler.  Det kändes lite konstigt att ge sig iväg så sent. Men ändå ganska skönt att slippa gå upp tidigt. Vi slapp stressa iväg eftersom vi visste att våra klasser startade efter kl 14. Vi stannade i Motala och rastade hundarna och åt lite lunch. Sedan fortsatte vi vår färd mot Örebro. Vi kom fram lite senare än vi beräknat, men som tur var hann vi fram innan agility mediumklassen skulle börja. Det var Ulrika som var första tävlande för dagen.

I agilityklassen hade jag ett sent startnummer så jag hann att titta på de andra innan det var dags för min tur. Efter att jag tittat på dem var det dags att värma upp Wilma. Dessvärre fanns det inga framhoppningshinder att använda sig av. Vi fick helt enkelt värma upp utanför. Det är det jobbigaste med ridhustävlingar tycker jag, för man har ingen koll på vilket startnummer de är på när man är utanför och värmer upp. När tävlingen är utomhus kan man höra spekern på långt håll och det känns mycket bättre.
Ju närmare start vi kom desto mer nervös blev jag. Det var länge sen jag var nervös inför en tävling. Jag måste nog iväg på lite fler tävlingar det närmaste för så här kan jag ju inte hålla på =).
Starten på banan kändes iallafall för en gång skull  inte så klurig som jag alltid annars brukar tycka. Nu var det bara två hopphinder och sedan vidare till en platttunnel. Starten gick väl sådär. Kändes som att jag hade ganska bra koll, men när jag vänder huvudet mot hopphindret så startar Wilma. Egentligen inte helt okej. Men vi fortsätter ändå. Bytena går som jag tänkt ända fram till balansen där Wilma får för sig att hoppa nerfarten. Hm, där var all KF träning som bortblåst. Innan balansen tar hon KF på A:et och sedan även på Vippen, men inte alls på samma fina vis som på träning =(. Loppet slutar med en bra tid men dessvärre med 5 fel.

I hoppklassen var vi inte alls lika många startande så vi fick gå banvandring tillsammans med mediumklassen. Även här kändes starten bra, först ett hopphinder sen en böjd tunnel. Mitt i banan blev det en jättesvår hoppkonbination. Till en  början kändes det svårt att bara vet vilket som skulle vara nästa hinder och alla verkade lika förvirrade. Vet inte om jag egentligen kände mig klokare efter banvandringen. Men även denna gång hade jag ett av de sista startnummerna så jag hann att titta lite innan det var dags för vår tur. Denna gång var Wilma än mer taggad (om det nu går) men starten gick bra. I slalomet missar hon de två sista pinnarna och är nästan framme vid nästa hinder som är däcket innan hon lyssnar och kommer tillbaks och gör färdigt slalomet. Hon känns ganska yvig i hela loppet och de snäva svängarna är som bortblåsta. Det blir en vägran på ett hopphinder, en tunnel och även på sista hopphindret så det slutar med en disk. Det positiva med detta lopp var att jag iallafall  kom ihåg banan och gjorde bytena som jag tänkt mig.

Nu efteråt har jag funderat lite på hur vi ska gå vidare med vår träning med framförallt kontaktfälten. För på träning fungerar det oftast perfekt. Men det enda jag har kommit fram till är att jag måste ta om KF hindret varje gång hon gör fel på tävling. Förhoppningsvis lär hon väl sig tids nog att man ska göra likadant på träning som på tävling (och jag oxå kanske ;)). 

Vi hade en jättetrevlig dag tillsammans  och jag och Wilma längtar redan till alla tävlingar som väntar under våren. Kul också att Ulrika och Atlas tog en rosett med sig hem efter en andraplats i hoppklassen....

Fredagsbus

2010-03-06 @ 00:03:24
Idag har Wilmas kompis Nelly varit på besök. Det blev en hel del busande i soffan.


Uteträning

2010-03-05 @ 20:26:19
Igår var vi uppe på Junes plan igen. Denna gång hade vi sällskap av Emelie och Ella. När vi var där sist skottade vi en del efteråt så att det skulle vara fint till nästa gång, men det var ju såklart översnöat igen. Vi såg iallafall konturerna på den plätt vi använde sist och kunde trampa upp en bit där. Vi tog fram balansen och det blev också det enda hindret eftersom det inte fick plats något mer på vår lilla plätt. Kontaktfältsträningen gick ganska bra. Wilma stannade upp på kontaktfältet, men var inte helt villig att sätta ner tassarna i snön utan behöll dem hellre på kontaktfältet. Men det märktes att hon visste hur jag ville att hon skulle göra. Nu återstå bara att se hur detta fungerar i en stressig tävlingssituation...

Busväder

2010-03-01 @ 23:44:08
Idag fick Wilma följa med Husse som skulle plugga hemma hos en kompis. Där fanns också Wilmas kompis Nelly som hon kunde busa tillsammans med. Perfekt en dag som denna med riktigt busväder =)

Fotot är från ett annat bustillfälle


Ridhusträning

2010-03-01 @ 23:04:56
Även denna helg avslutades med agilityträning i ridhuset. För en gång skull var det inte så kallt som vanligt, Skönt att slippa frysa ihjäl medan man plockar in och ut hinder.
Denna gång var det några i gruppen innan som hade tränat. De hade byggt upp tre olika kombinationer.
Kombination 1 med  slalom, hopp, slalom, hopp och slalom.
Kombination 2 med vippen och däcket.
Kombination 3 med två hopphinder sedan två hopphinder som staket, därefter ett hopphinder och tillsist en kort tunnel. (Förstår ni inte riktigt min förklaring =) kan ni se en bild på kombinationerna på Atlas blogg)

Slalom och hopphinder gick bra. Wilma var säker på ingångarna på slalomet och drog på bra. Men jag har märkt att hon inte riktigt är säker på de två sista pinnarna när vi kör vänsterslalom. Det var inga problem på de två första slalomdelarna utan alltid på den sista delen. Jag kände att jag inte riktigt litade på henne där utan gick in och försökte hjälpa till. Så det måste vi träna mycket på.

Vippen och däcket kändes bra. Däremot vet jag inte riktigt hur vi ska fortsätta vår träning med kontaktfälten. Det känns om att vi på träning iallafall har förbättrats mycket på det området. Men jag föstår såklart att det kan bli mycket bättre. Vi får väl se hur det går på tävling också och fortsätta vår träning därefter.

På kombination 3 med hopphinder och tunnel tränade jag framförallt på framför och bakombyten. Det kändes också bra. Iallafall de flesta gångerna.

Nu är det inte många dagar kvar till tävlingen i Örebro. Det ska bli så kul att få komma ut och tävla igen...

Vinterträning

2010-03-01 @ 21:52:34
I fredags eftermiddag åkte jag och Ulrika upp till Juneplanen för att se hur planen såg ut och om vi skulle kunna ta oss fram till containern. Efter all snö som kommit under veckan så fick vi pulsa fram till planen. När vi väl kom fram (efter många fall i snön) så såg vi konturerna av en totalt översnöad stig som vi började att skotta fram . Eftersom det hade gått endel folk där innan var snön ganska packad under. Vi fick precis fram en smal remsa som vi kunde ställa balansen på. Snön hade blivit kramsnö så kunde vi få fast balansen genom att bygga fast den med all snö. Så stadigt har den nog aldrig stått innan =). Stigen var ganska smal så blev det lite svårt att "springa" brevid eftersom man där sjönk ner en bra bit. Det blev mer stillastående kontaktfältsträning. Fördelen var då att vi kunde ha varsin nerfart och då träna samtidigt...


RSS 2.0