Andra Pinnen!

2009-08-29 @ 20:34:17
Idag var det dags för agilitytävling i Tibro. Redan 6.30 åkte vi hemifrån. Björn följde med som sällskap idag, el egentligen för att shoppa hos Olssons fiske som ligger i Tibro. Vi hade fått låna en GPS av en kompis så vi hade en bra kartläsare med oss som lotsade oss hela vägen fram till Tibro Bk.

Hopp
Först ut var smallklassen. Det var tyvärr inte många startande så det gick ganska fort fram till nr 18 som jag hade. Jag hade förväntat mig svåra banor eftersom det var samma domare idag som den i Tranås. Till min förvåning kändes banan inte alls lika svår som de vi hade förra helgen. I början var det några svåigheter där jag bl.a. fick göra ett bakombyte. Slutet var en väldigt lång raksträcka och det gillar vi =). Loppet slutade iallafall med 0 fel och en första plats. Därmed fick vi vår andra pinne i hopp...

Agility
Agilitybanan kändes heller inte så svår. Inga speciella klurigheter. Föruto malla kontaktfält då =). Det började ganska bra, Wilma tog kontaktfälten på A-hindret, men stannade tyvärr inte. När vi sedan kom fram till slalomet som var efter en tunnel missar Wilma slalomingången, vi tar om men det blir dessvärre inte bättre än att vi diskar oss...



Wilma vilar inför nästa lopp


Prisutdelning


Wilma vill vara med välja pris




Onsdagsträning

2009-08-26 @ 22:40:26
Idag har jag och Wilma varit uppe på June och tränat tillsammans med Ulrika och Atlas. Vi byggde upp en del av en Agilityklass 1 bana. Vi tränade framförallt  på slalomingångar och kontaktaktfält. Träningen kändes bra, så nu hoppas jag bara att WIlma tar kontaktfälten och slalomingångarna lika bra på tävlingen i helgen.



Kontaktfältsträning på vippen



och på balansen


Besök hos fysioterapeut

2009-08-26 @ 22:29:26
I tisdags var det dags för Wilmas första besök hos fysioterapeuten.Hon skulle känna igenom Wilma och ge henne lite massage och visa mig stretching. Wilma var visst väldigt stel vid skulderbladen, särskilt på ena sidan. Annars var allt bra...

Tranås

2009-08-26 @ 22:22:06
I söndags var det dags för tävling i Tranås. Eftersom det var lite längre dit än till Nässjö fick vi åka ännu lite tidigare än dagen innan, men tur som jag hade så fick jag samåka med mina snälla klubbkompisar. När vi kom fram var det bara till att gå och titta vilket startnr vi hade eftersom de hade ändrat dem. Jag som trodde att jag skulle starta bland de sista i smallklassen fick istället starta som  nr 10 och var helt plötsligt bland de första.Det var då bara till att börja värma upp.

Första loppet var:
Agility A
Loppet började bra, Wilma var taggad och sprang på, tog (tro det eller ej) alla kontaktfält, men stannade desvärre inte på dem. Alltid en början iallafall. Tillslut kommer vi till plattatunneln och den springer hon bara förbi. Den som hon alltid tar annars. Vet inte om jag visade för dåligt kanske. Därmed slutar loppet med 5 fel och en 10:e plats. I detta lopp var vi 20 sek under referenstiden.

Sedan var det dags för medium och large i AG A och sedan large & medium i AG B innan det var dags för vår tur igen.

Agility B
banan var snarlik Agility A och skillnaden var bara att nu tog WIlma inga kontaktfält så vi slutade med 20 fel.

Hopp A kändes som en ganska svår hoppbana, inte som en klass 1 bana iallafall. Vi slutade med 5 fel eftersom Wilma missade de två sista pinnarna i slalom och kom därmed på en 6:e plats.

Sista loppet för dagen blev vårt hopp B-lopp. Det hade varit en lång väntan och flera hade därför strukit sig. Så när jag går fram för att titta på startnr är de på  nr 22 och nästa start är nr 26. Ops, det var jag som hade nr 26. De fyra före mig var visst strukna. Min start blir därför  inte riktigt som den brukar utan det var bara till att gå direkt  in och köra. Wilma tjuvstartar och inget blir som jag tänkt mig. Vi får 25 fel och till och med tidsfel. Det måste vara första gången vi har fått tidsfel. Men någon gång ska ju vara den första.

Båda hoppbanorna kändes väldigt svåra, el så var det jag som var trött. Jag hade tränat fem pass på fem dagar dagarna innan tävlingen och därtill varit och lämnat blod. Så det kändes som att jag inte var i toppform direkt. Det var däremot Wilma, hon var pigg och tjuvstartade i de lopp hon kunde.


6:e plats i Hopp A

3:e plats i Nässjö

2009-08-22 @ 19:31:44
Idag har vi varit på agilitytävling i Nässjö. Det är skönt att det även finns tävlingar i närheten. För i agilitysammanhang får nog Nässjö räknas som i närheten av Jönköping. Vi började tävlingen med agilityklass. Banans början var; hopphinder, däck och sedan ett hopphinder till vänster efter däcket. Wilma var som vanligt oerhört taggad. Hon satt kvar en stund i starten men hann tyvärr starta innan mitt komando, vilket ledde till att jag inte riktigt var med i starten. Detta resulterade i att hon missade det tredje hopphindret och tog det sedan från fel håll och vi blev diskade. När det sedan kom till kontaktfälten gick det väl inte heller så bra. Hon stannade inte på dem som vi övat på träning. Så mer övning på kontaktfälten behövs definitiv.

Hoppbanan såg inte ut att vara en så svår hoppbana. Den började med två hopphinder och sedan slalom. Denna gång satt Wilma kvar tills jag hann att ge henne startkommandot. Även denna gång var Wilma oerhört taggad och fick en väldig fart i starten, detta resulterade i att hon missade slalomingången och gick in efter de två första pinnarna. Det kanske hade hjälpt om jag själv startat efter hopphindrerna och kunnat bromsa henne mer innan slalomet. Fortsättningen av banan ganska bra förutom att jag på några ställen hamnade på lite fel och fick göra byten jag inte riktigt tänkt mig. Men vi slutade med 5 fel och en 3:e plats. För tro det eller ej, men bara en var nollad i small-hopp-klassen... Imorgon åker vi till Tranås agilitytävling...








Första besöket på Djursjukhuset

2009-08-17 @ 22:28:26
Idag var det dags för vaccination av kennelhosta för Wilma. Skönt att få det gjort innan alla tävlingar sätter igång.
Tidigare har vi gått till Collins men eftersom de precis har flyttat så fick vi göra vårt första besök på Djursjukhuset. När vi satt där i väntrummet och Wilma tittar sig lite osäkert omkring kommer Zelda in genom dörren. Wilma blir då genast mycket gladare. Men ganska snart blev det vår tur att gå in. Veterinären lyssnade på hjärtat och kände lite på Wilma innan det var dags för vaccinationen. Wilma var duktig och vaccinationen gick ganska fort att få. När vi sedan gick ut för att betala var Zelda fortfarande kvar i väntrummet till Wilmas stora glädje. Innan vi skulle hem träffade vi även en annan kompis som var där för att köpa hundmat. Undra om det alltid är så mycket kändisar på djursjukhuset???

Träning hos Jenny Damm

2009-08-14 @ 10:49:06
I onsdags körde vi ner till Jennys bana i närheten av Falkenberg. När vi kom fram gick vi en sväng med hundarna i  omgivningen. Jättefint och bra ställe för att träna hund på.

Vi fick börja träningen med att visa vårt slalom. I vanliga fall tycker jag att Wilma  drar ganska bra mot slalomet om jag är på hennes högra sida, men nu gick det väl sådär. Hon missade de två sista pinnarna och när vi sedan bytte sida gick det väl som det brukar på den sidan,  inte alls bra. Men det var kanske bar ändå. För då kunde vi få tips på hur vi ska kunna jobba vidare med slalomet.

Sedan byggde Jenny upp en liten hoppbana som vi först fick gå själva och springa som vi själva brukar göra. När vi båda två hade sprungit banan förklarade och visa Jenny hur vi kunde förändra vår handling på de olika kombinationerna i banan. Så det blev en hel del träning på framförbyten och bakombyten för min del. Det där med bakombyten måste jag verkligen träna vidare på. Jag har alltid försökt att undvika bakombyten i alla situationer, men nu såg jag verkligen fördelen med dem. Även mina framförbyten har skett på fel ställe i banan verkar det som =). Inte konstigt att det känns som att jag inte hinner med när jag tar sådana omvägar. Men det ska bli ändring på det nu =)...

Vi hade bokat in två timmars träning och de två timmarna gick verkligen jättefort. Träningen var jättebra och det kändes som att  vi fick en hel del att träna vidare på tills nästa gång vi kommer ner.

Nytrimmad

2009-08-09 @ 20:09:29
Idag var det dags för trimning igen. Det ser kanske inte så mycket ut på kortet men det blev en hel del päls som försvann.



Före



Efter


Tävling i Tibro

2009-08-08 @ 21:44:35
Den 29 augusti tävlar vi i Tibro, jag har anmält oss til en officiell hoppklass 1 och en officiell agilityklass 1.

Torsdag 6 augusti

2009-08-06 @ 23:10:26
Idag har det varit träning uppe på JBK. Det är ett gäng från JBK som brukar träna på torsdagar. Men idag var de inte så många. Dessvärre var en av de som vi skulle träna med på Djursjukhuset  =( . Hopaps hon blir bättre snart.
Annars tror jag att  de brukar vara fler och att de brukar bygga ihop någon bana tillsammans. Idag tränade vi på de kombinationer som Annica satt upp i helgen, eftersom de stod kvar. På två av kombinationerna blev det träning på kontaktfält. Tillskillnad mot igår så gick kontaktfältsträningen riktigt bra idag för oss. Den tredje kombinationen var med hopp och tunnlar där man gjorde bakombyte vid varje tunnel. Denna övning flöt på riktigt bra. Förstår inte varför det känns så lätt med bakombyten i denna kombination när det i en bana aldrig känns bra med bakombyten.

Träning hos Jenny Damm

2009-08-06 @ 00:28:36
På onsdag i nästa vecka ska vi åka till Jenny Damm i Falkenberg och träna agility för henne. Det ska bli så roligt.  Alltid bra att få nya tips och ideer på vad man ska träna på.

Onsdag 5 augusti

2009-08-06 @ 00:25:07
Vi har även hunnit med lite agilityträning idag. Jag, Ulrika och en tjej till byggde upp en agilityklass 2 bana. Det var en roligt bana med en del svårigheter i (kanske därför vi inte är i klass2 än =) ) På slutet var det slalom följt av ett staket och sedan vidare till en tunnel. Denna kombination var jättesvår. VI provade lite olika sätt att ta oss runt där, men inget kändes helt bra. VI tränade också en del på kontaktfälten. Dessvärre kändes det inte alls bra med kontaktfältsträningen för vår del. Vet inte riktigt vad skillnade var mot i helgen.  Tyckte nog att jag gjorde på ungefär samma sätt. Ja ja, det får bli mer  träning med det ett tag. 

Bad i Västersjön

2009-08-06 @ 00:17:04
När man har semester måste man sola och bada, så idag har vi varit vid Västersjön och just solat och badat...



Det är skönt i skuggan


och i solen



men inte riktigt lika skönt att bada

Utflykt till Vadstena

2009-08-04 @ 22:49:54
Solen sken när vi vakande, så vi bestämde vi oss för att göra en liten utflykt. Vadstena blev vårt mål. Vi åkte upp längs Vättern och en bit innan Vadstena körde vi av för att titta på en runsten, den sk Rökstenen. Sedan fortsatte vi vår resa mot Vadstena. Väl inne i Vadstena hittade vi en parkering nästan intill "hamnen". Vi gick och tittade lite längst standpromenaden, sedan fortsatte vi upp mot slottet. Vi gick även runt på de små gatorna i stan och tittade i några små affärer och på torget satte vi oss ner och vilade och åt varsin glass.

På väg hem från Vadstena tog vi av och åkte upp på Omberg. Sista biten fick man kämpa sig upp till fots. Men när vi hade kommit upp hade vi utsikt över alla omgivningar. Det var jättefint, men när vi sedan skulle gå ner fick vi se både en huggorm och en kopparorm liggandes på stenar, så nu menar är det Ormberg för vår del.

Efter besöktet på Ormberg åkte vi vidare till Alvestra, där tittade vi på en gammal klosterruin. Nu började vi bli ganska hungriga så under bilfärden hem tänkte vi mest på mat. När vi sedan passerade Gränna svängde vi av mot hamnen och köpte nyrökt sik.

Efter denna heldagsutflykt är nu WIlma jättetrött och har gått och lagt sig. Men imorgon blir det ingen vila, då är det agilityträning igen..

Rökstenen

Vid Vättern
Vid slottet

Utsikten från "Ormberg"

Alvastra kloster

Klosterruinen

Tävlingar i september

2009-08-03 @ 15:15:42
Nu har jag anmält oss till

Tidaholm officiell: 5-6 september

Huskvarna inofficiell: 13 september

Jönköping officiell: 19 september

Andra kursdagen för Annica Aller

2009-08-03 @ 15:07:50
På söndagen var det omvänd ordning. Dvs nu var det nybörjargruppen som tränade på förmiddagen och fortsättningsgruppen på eftermiddagen. Det var ganska skönt att få köra igång direkt på morgonen. Jag tycker att Wilma är mycket piggare om hon får köra direkt och inte behöver sitta och vänta i några timmar innan det är dags för träning. För hon har inte så lätt för att koppla av helt och hållet i buren, utan sitter och väntar på att det ska bli hennes tur att köra.

Första övningen var tre olika stationer. På den ena var det fortsatt träning på svängar ifrån dagen innan.
Andra stationen var en kombination med vippen, hopphinder och platt-tunnel. På den sista stationen var det en kombination med balans, hopphiunder, tunnel och A-hinder. På denna station hjälpte Annica oss med kontaktfälts träningen. Eftersom jag precis har börjat träna kontaktfält med "2 av och 2 på" så fortsatte vi med det. Jag fick en del tips på hur jag ska fortsätta kontaktfältsträningen.

Som avslutning byggde vi upp en hoppbana. Det var en rolig hoppbana med fart, men där vi även fick möjlighet och öva på svängar och byten.

Efter lunchen var det dags för fortsättningsgruppen att träna. Vår hoppbana stod kvar en stund, så vi hann öva lite mer på den under tiden. Sedan fick vi lyssna och lära av den andra gruppens träning.

Det har varit en väldigt rolig och givande helg. Känns jättekul att få gå på kurs. Bra också att man fått så många nya saker att träna vidare på. Så nu fortsätter träningen. Men jag hoppas det blir en fortsättning på kursen lite senare.

Första kursdagen för Annica Aller

2009-08-01 @ 20:35:48
Idag var det äntligen dags för handlingskursen för Annica Aller.

Vi var redan från början uppdelade i två grupper, en för dem som gått kurs för Annica innan och en för dem som inte hade det. De som gått för henne tidigare fick börja träna och vi andra fick titta på och lyssna under förmiddagen.

Efter lunchen var det dags för oss andra att träna. Vi började med en kombination där vi skulle förbereda hunden för de kommande svängarna och även försöka "korta av vissa hopp".

Nästa övning var en slalomkombination med slalom och två tunnlar. Eftersom Wilma är ganska duktig på högerslalom gick det ganska bra. Men jag fick en hel del tips på hur jag kan förbättra hennes slalom och jobba vidare med det.

Sista övningen var också en kombination med svängar och framförbyten och avslutades med en raksträcka. Även denna övning var en bra övning att jobba vidare på.

Imorgon ska vi jobba vidare med svängar och även inrikta oss på kontaktfält. VI får väl se hur det går. Kontaktfält är ju som sagt inte vår starka sida (än iallafall =) ).

RSS 2.0