KM 2009

2009-11-29 @ 23:03:55
JBK:s Klubbmästerskap i agility ägde rum i Röde Påles ridhus idag. Vi var ca 35 st anmälda, men det var något färre som kom till start. När vi kom dit började vi bygga en klass 1 hoppbana. En ganska rolig bana, med inte så många svårigheter. Wilma och jag fick starta som nr 3. Tyvärr fanns inte mycket möjligheter till att värma upp, men en liten sväng hann det bli innan vi skulle köra. Starten gick bra. Wilma satt kvar tills jag gav henne kommando att köra. Vid en tunnel kom jag lite efter henne och hon kunde inte riktigt se vart hon skulle, så då stannar hon upp lite och får en vägran. Annars gick loppet bra.

När small, medium och large kört den första hoppbanan byggde vi om banan. Den blev då ganska mycket svårare. Även här gick starten bra. Loppet flöt på bra. Vi kommer fram till slalom och hon tar ingången bra, men mitt i, missar hon en pinne. Jag blir osäker på  om hon verkligen gjort det så jag fortsätter till nästa hinder och blir därmed diskad. Kändes lite synd, men det slutade med att det bara var ett smallekipage som inte diskade sig på denna banan. Eftersom de båda loppen lades ihop vann därmed den hunden som inte diskade sig i andra loppet. Jag och Wilma slutade på en 5:e plats. Före oss på 4:e platsen kom Wilmas syster Wilma. Alla hundar fick pris, så vi valde ett rött halsband. Men sedan hade de en stor säck med Hills hundfoder som domaren skulle ge till någon. Han valde att ge säcken till Wilma för att hon var så pigg och glad. Det kändes kul. Nu har vi foder för nästan ett år. Närmare bestämt 12kg.

Det var ett roligt klubbmästerskap med så många deltagare. Jag kände att tävlingssuget genast var tillbaka...



 


Träning i regnet

2009-11-25 @ 22:31:51
Idag var jag och Wilma uppe på June och träna tillsammans med Ulrika och Atlas. Trots att det regnade under hela träningen kändes det skönt att kunna träna när det var ljust ute. Vi tränade kontaktfält på Balansen och även på slalom. Kontaktfältsträningen gick bra. Wilma verkar förstå att hon ska stanna med två av och två på. Men om jag kommer efter så stannar hon upp och väntar på mig. Det känns inte så bra. Jag vill att hon ska springa ner själv och vänta på mitt släppkomando. Så vi får nog träna lite mer så att hon blir mer självständig. Slalomtränigen gick också bra. Jag tycker att hon nästan början bli lika säker på båda sidorna och båda ingångarna. Däremot slarvade hon lite på högerslalom idag och avslutade innan hon gjort de två sista pinnarna. Så även där måste hon kunna bli mer självständig...

Ridhustävling

2009-11-23 @ 15:24:28
Det blir en ridhustävling för oss innan jul Jag som trott att vi tävlat klart för i år. Forserums BK annordnar Glögghoppet, en inofficiell tävling med tre hoppklasser i sitt ridhus den 5 december. Jag har anmält oss till HoppB och C, Hopp A var nämligen för nybörjare. Lite svårt att veta hur länge man är nybörjare, men är man i klass 2 i hopp så kan man nog inte vara med i nybörjarklassen. Det ska bli roligt med en tävling till innan jul iallafall. Nu är tävlingslusten tillbaka =)

Inomhusträning

2009-11-22 @ 22:43:38
Både jag och Wilma är nu trötta efter att ha varit borta i 6,5h. Vi började med att åka upp till JBK för att lasta alla hinder och sedan köra dem till ridhuset. Lastningen gick ganska fort eftersom vi var några stycken som hjälpte till. Sedan åkte vi i karavan till ridhuset i Taberg. Bra för mig som inte riktigt visste vart det låg.

Inne i ridhuset delade vi planen i två och gjorde två kombinationer. Den ena med slalom, hopphinder och en tunnel. Den andra med vippen, däcket, tunnel, platttunnel och hopphinder. Vi med smallhundar började med den första kombinationen. Först gjorde vi så att man fick 10 min var till förfogande, men det blir ganska intensivt att springa i 10 min så de flesta delade upp sig två och två så att man kunde vila en stund medan den andra sprang. Det märktes skillnad på att springa i spån mot det nyklippta gräset som vi är vana vid, man blev så mycket tröttare i spånet. Det enda som var bra med det var väl att även Wilma blev lite långsammare =).

Vippen var det enda kontaktfältshindret som vi hade med oss, så idag blev dert en hel del träning på det. Det gick väl ganska bra med kontaktfälten. Det verkar som att Wilma förstått att hon ska stanna.En gång när hon kom fram med tassarna ner i marken hade hon nog kommit lite för långt fram så vippen var påväg upp igen, men hon satt kvar ändå och väntade på mitt släppkomando.

Idag var vi ganska många på träningen men i fortsättningen kommer det att vara två grupper. Jag och Wilma kom med i den gruppen som tränar sist.

Efter agilityträningen idag var det lydnadsträning. Eftersom Jeanette och Mitzy som åkte med oss till träningen skulle träna lite lydnad så stannade även jag och Wilma kvar. Det slutade med att vi också tränade lite lydnad. Eller iallafall fritt följ och lite inkallning. Ganska kul faktiskt....

Nästa söndag är det KM i ridhuset. Vi ska köra två hopplopp. Det ska bli kul att se hur det går...

Nytt besök hos fysioterapeuten

2009-11-19 @ 20:54:04
Egentligen hade vi återbesök hos fysioterapeuten för 2 veckor sedan. Men eftersom Wilma precis börjat löpa då så bytte jag tid. Idag var det då dags igen. Wilma gick in med skeptiska steg och ville helst av allt ha stannat kvar utanför. Med lite lockelse med godis så kändes allt bättre. Ända tills fysioterapeuten började trycka lite på ryggen. Då kämpade Wilma för sitt liv för att komma därifrån, men se det gick ju inte. Efter en stund slappnade hon av lite iallafall och verkade tillsist tycka att det till och med var skönt. Efteråt fick hon en massa godis och det gillade hon.

Enligt fysioterapeuten var Wilma inte alls så stel framtill längre. Det kändes skönt. Då kanske stretchingen gett resultat iallafall...

Skogspromenader och vila

2009-11-17 @ 23:15:45
Igår och idag har jag och Wilma varit uppe på Öxnehaga och gått i skogen. Igår fick vi sällskap av min mamma. Det var nog  tur,  för när vi väl kom fram till skogen var det kolsvart ute. Som tur är finns det en slinga med elljus, så vi fick följa den. Idag när jag och Wilma var där såg skogen helt annorlunda ut. Konstigt vad lite ljus kan göra. Skönt är det iallfall att komma ut och promenera i skogen. Synd bara att det nu har blivit så blött och smutsigt. Det märks nämligen väldigt fort på en liten vit hund...





Nu har det snart gått tre veckor utan någon agilityträning. Denna paus har nog varit välbehövlig för både Wilma och mig. Det blev kändes som att det blev lite väl mycket agility ett tag. Men snart är vi igång med vår träning igen. På söndag startar inomhusträningen i Röde Påles ridhus. Det ska bli kul. Lite synd bara att det inte finns kontaktfält att träna på, men vi får försöka lösa det på något sätt...

RSS 2.0