Marknad och rundtur runt Vättern

2010-08-07 @ 00:09:56

Igår åkte vi till Skänninge där Sveriges största torg och gatumarknad hölls, Skänningemarken. När vi kom dit var det inte så mycket folk, men det blev mer under dagen. Det fanns en hel del olika saker att titta på, och en hel del likadana också för den delen. När vi hade gått runt på vad vi trodde var största delen av marknaden, då upptäckte vi att vi hade minst lika stor del kvar. Vi handlade lite olika små saker. Bla ett skinnamrband, kol till vattenpipan, marmelader, körsbär och några andra bra att ha saker. Vi hittade också ett stånd med hundsaker och hundgodis där vi köpte torkade lever och några tuggpinnar till Wilma.- Det var uppskattat. Vi provade även på att äta Langos som var en ungersk rätt som består av något friterat bröd med skinka, lök och vitlökssås på. Det var gott.

När vi var färdiga med marknaden bestämde vi oss för att ta en rundtur runt Vättern. Vi började med att åka genom Vadstena till Motala. Motala var en fin liten stad med en trevlig hamn. Husse hittade en rolig sportfiskeaffär som han shoppade i.

Sedan åkte vi vidare till Askersund. Där började vi med att gå lite i hamnen och vi passade även på att äta där. När vi ätit klart gick vi upp till stan och tittade runt. Det var en ganska mysig stad med små gränder och gamlaa hus.

Från Askersund åkte vi vidare mot Karlsborg. Tidigare hade vi haft fin utsikt över vättern och över fina fält under vår tur, men denna vägen var inte lika rolig. Den bestod mest av skog på båda sidor om vägen. I Karlsborg stannade vi också till vid hamnen och fick även där se Göta Kanal. Sedan åkte vi vidare mot Karlsborgsfästning. Men klockan hade blivit ganska mycket så vi stannade inte, utan åkte vidare mot Hjo.

I Hjo åkte vi också ner till hamnen. Hjo är den enda som vi varit i tidigare av städerna som vi besökte. I hamnen var det fullt av folk (till skillnad mot de andra städerna) eftersom något band skulle spela under kvällen. Vi gick runt och tittade bland båtarna i hamnen och fick även lyssna lite på bandet innan det var dags för hemfärd.

Turen forsatte sedan från Hjo hem till Jönköping. 34 mil senare var vi alltså hemma igen. Härligt att få uppleva Vättern från så många olika håll. Men den riktiga Vätterstranden är ändå i Jönköping :)

 

Skänningemarken


Motala


Askersund


Matpaus i Askersund


Karlsborg


Hjo

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0