Tomtens BK och Pinne nr 2

2010-09-20 @ 10:29:26
Lördag - Dag 1

Hela helgen har vi tillbringat med agility på Tomtens brukshundklubb i Falköping. På lördagen startades tävlingen med klass 1. Men eftersom Ulrikas klass 1 medium inte var först på morgonen fick vi lite sovmorgon för en gång skull. Det var skönt. När vi väl kommer fram behövde vi inte vänta länge alls för de hade kört på och det var dags för agility klass 1 och hoppklass 2 nästan samtidigt.

Hoppklass 2 banan var väldigt svårt. Det var byten vid nästan varje hinder och de stog väldigt tätt kändes det som. På ett ställe hade jag inte ens någon bra lösning på hur jag skulle få Wilma från en lång tunnel till två hopphinder. Men det fick lösa sig ändå tänkte jag. Muren var också med och den skulle tas 3 gånger.
I starten blev det lite struligt. Jag stratade Wilma lite tidigare än vad jag tänkt mig. Sedan efter några hopphinder som stog ganska tajt skulle hon göra en sväng, men Wilma lyssnade inte alls utan tog ett annat hopphinder och vi var diskade.

Inför agilityklassen hade vi inte så lång väntetid. Så jag gick en sväng med Wilma ganska snart efter vår hoppklass. När vi går runt lite på ett litet grönområde är det en man med en bordercollie som leker med en boll. Men just när vi ska gå förbi dem så skiter hunden i bollen och hoppar på Wilma istället. Wilma skäller tillbaka och då blir huinden ännu mer ivrig att få tag på Wilma, men ägaren gör inget för att få tag i sin hund utan försöker bara locka med sin boll. Så det slutar med att efter att hunden har snurrat ett par varv rutn oss och gjort en massa utfall, så får jag iallfall upp Wilma och kan ta henne därifrån och först då kan den andra ägaren få tag i sin hund. Men inte ett ord sa han till oss när vi gick. Jag tyckte det kändes jätteobehagligt och hade svårt att fokusera på agilityklassen.

Agiltiyklass 2
Efter att ha kört den svåra hoppklass banan så kändes iallafall agilitybanan lite lättare, även om det också hade sina svårigheter. ÄVen i denna start släpper jag Wilma tidigare än jag tänkt mig. Wilma missar slalomingången och när vi tar om så miossar hon återigen ingången, men sen sitter den. Fortsättningen av banan går ganska bra. Wilma tar alla kontaktfällt  (stannar på dem) så vi gick i mål med 10 fel.



Söndag - Dag 2

Denna dag var startordningen omvänd så klass 3 började, sedan var det dags för klass 2 och klass 1. Eftersom vi är vi klass 2 blev våra starter i stort sett vid samma tid som dagen innan.

Hoppklass 2

Även denna dag började vi med hoppklassen. Denna banan kändes också lite klurig, men inte lika svår som dagen innan. Problemet här kunde bli att hänga med eftersom det fanns en del ytor att springa på. Eftersom starterna hade varit så dåliga dagen innan var mitt mål att inte släppa Wilma för tidigt utan gå så långt jag tänkt mig innan jag startar henne. Det börjar ju som alltid med att Wilma är oerhört taggad och sitter och skäller och nästan skakar föra att få komma iväg. När jag lämnar henne och börjar gå så ser jag att hon är påväg framåt. Jag hinner då ta tillbaka henne. Sedan går jag dit jag ska och startar henne. Kändes skönt att det funkade och att jag inte körde när hon själv tog initiativet. Loppet flyter sedan på bra. Jag gör mina byten precis där jag tänkt mig och vi går i mål med 0 fel. =) Vi vinner klassen med ca 40 hundradelar och får vår andra pinen i hoppklass 2 =)

Previs efter att vår klass är färdig, så är det dags för banvandring i agilityklassen. Eftersom vi hade ett tidigt startnummer där hade vi heller ingen tid att titta på några innan. Banan var ganska rolig. Men fokuseringen från min sida var väl inte den bästa. Starten går bra och Wilma tar kf på A-hindret men när vi sen ska vidare tvekar jag någon sekund och då har hon redan tagit ett annat hopphinder och vi är diskade. Fortsättningen av banan är väl ingen höjdare, men hon tar iallafall kf på både vippen och balansen, så det är jag mycket nöjd med...

Efter klass 2 satt vi och väntade på Ulrikas agilityklass 1 i flera timmar. Under den tiden hann regnet ösa ner ett flertal gånger vilket gjorde att planerna med till en enda stor lervälling. Då kändes det skönt att vi gjort vårt för den helgen.

Ulrika och Atlas tog sin första pinne i hoppklass 2. Grattis till er! =)



Skogen och bingo

2010-09-15 @ 23:13:54
Idag slutade jag skolan redan vid lunch. När jag kommit hem tog jag och Wilma bilen upp till Öxnehaga för att gå en sväng. Idag var det någon bingorunda där så vi köpte oss en bricka och började gå  en runda i skogen. Det var samma runda som vi åkte skidor i vintras. Idag kändes backarna mycket jobbigare och det tog så mycket längre tid. Inte allt lika smidigt och lätt som när man hade skidor på fötterna och snö på marken. Till en början hade vi solsken på vår promenad, men när vi bara har en lång nerförsbacke kvar börjar det att ösregna. Först tänker jag att vi kan gå tillbaka till bilen, men det regnar bara mer och mer och tillslut måste vi springa. Nog för att det var nerförbacke, men det var en bra bit att springa iallafall. Wilma sprang på som en vässla, men hon fick stanna många gånger och vänta in mig. Såg ut som hon önskade att hon hade haft en snabbare matte just då =). Det var skönt när vi väl var tillbaka till bilen och kunde hoppa in och slippa regnet... På bingot vann vi tyvärr inget...

 

 


Inlåst Wilma och Träning

2010-09-15 @ 22:55:56
I tisdags var det dags för gemensam träning på klubben. Jag åkte till Barnarp för att hämta WIlma som tillbringat dagen där. Dessvärre var det bara Wilma som var där, denadra hade åkt för att rösta och eftersom jag inte hade någon nyckel med mig fick jag sitta ute i bilen och vänta på Wilma och Wilma fick sitta inne i huset och vänta på mig. Efter en stund kom de iallafall hem och jag kunde få ut Wilma och vi åkte till klubben och tränade.
Det kändes som träningen var givande. Ulrika byggde upp en kombination där vi fick träna på jaakosvängen. Det gick riktigt bra faktiskt. Nu ska jag bara lära mig att använda den på tävlingar också. Jag tycker det är så svårt att se vart man kan använda sig av olika saker när det väl är tävling och det inte ser precis likadant ut som det som vi gjort på träning. Men med lite övning så ska man väl lära sig det med...

Hundens dag

2010-09-15 @ 22:46:22
I lördags var det Hundens dag här i Jönköping. Ute på Strandängen firades alla stans hundar =). Det var bla uppvisningar av polishund, rallylydnad, utställning, massage och så hade vi såklart agilityuppvisning. Det var många fler hundar som var med på uppvisning än vi varit tidigare år. Men det var kul att så många ville vara med. Vi hade en rundbana med hopphinder och tunnlar, mitt i fanns även ett slalom. Jag och Wilma hann bara vara med på en av de två uppvisningarna eftersom jag senare skulle iväg på släktträff. Vi brukar besöka fotografen på Hundens dag också, men det hann vi tyvärr inte i år. Utan vi gick in på smådjurskliniken istället. Inte riktigt lika kul tyckte Wilma. För där inne fick hon en spruta mot kennelhosta. Jag trodde det var dags för den andra sprutan i år också men den ska visst bara tas var tredje år nu, så vi får vänta till nästa år med den...

September

2010-09-01 @ 16:19:48
Idag är det redan 1 september. Som tur är känns det inte som höst än iallafall. De senaste dagarna har mest varit vilodagar för Wilma. Vi har gått lite vanliga promenader, men inte så mycket mer. Idag har det tyvärr varit en liknande dag eftersom jag fortfarande sitter och skriver på en inlämningsuppgift som ska in i morgon. Men sen när det är färdigt ska vi ta tag i vår träning, våra skogspromenader och annat kul...
Tog några foton på Wilma idag när vi var ute i parken och roade oss med att kasta/jaga boll...


RSS 2.0