Semester

2010-07-30 @ 16:03:28
Äntligen är det dags för semester. Eller Wilma har redan haft två veckors semester med Husse, men nu är det dags även för mig att få semester. Tre veckor kommer vi att kunna spendera tillsammans och då bara göra saker som vi vill. Det ska bli så skönt!!!


Bogehoppet

2010-07-21 @ 20:46:45
I lördags var det återigen dags för tävling. Denna gång var tävlignen i Ulricehamn och därmed var det betydligt närmare än sist. Jag och Ulrika möttes upp på vägen och åkte tillsammans. Eftersom jag hade skrivit ut två olika vägbeskrivningar och Emelie och Nina som åkt i förväg redan åkt vilse så ringde vi Cecilia för att få en korrekt vägbeskrivning. Efter att ha följt den var det inga problem attt hitta till brukshundklubben. När vi kom dit hade Emelie och Nina redan satt upp Ninas tält och eftersom vi inte var så många så slog vi ner oss alla fyra i tältet. Till en början sken solen, men efter en liten stund började det att ösregna. Då var det givetvis dags för hopp 2 small banvandringen. De som inte hade regnkläder blev verkligen genomblöta och jag nämnde något om att det nog iallafall inte kunde regna mer än vad det gjorde, men det fick jag ångra sedan :). När det sen var dags för mig och Wilma att starta hade det som tur var slutat regna.

Hoppklass 2
För en gång skull fick vi börja med hoppklassen. Det som vi alltid önskar att vi skulle få göra. Men jag vet inte om det var så mycket bättre att börja med den :). Det var en ganska klurig bana, med en del svårigheter. Till en början går allt bra, Wilma tar de första hopphindrerna och går in i rätt tunnelingång, men vid ett hopphinder gör hon en snurr och får 5 fel. När jag sett detta håller jag inte ihop loppet, utan Wilma svävar ut och tar helt plötsligt ett  hopphinder istället för en tunnel och vi är diskade.

Medan vi väntar på agilityklassen börjar det verklign att ösregna. Det kom även lite åska. De som då var tvungna att köra sina lopp hade det verkligen inte lätt. Som tur var kunde vi sitta i tältet och bara titta på. När det sen var vår tur klarnade det upp och slutade regna.

Agilityklass 1
Balansen kom som hinder nr 4 och Wilma glömmer totalt bort kontaktfältet och hoppar sista biten, sen tar hon även ett hopphinder och en tunnel innan jag får stopp på henne och kan ta om balansen. A-hindret och vippen tar vi också om efter som hon inte stannar på kontaktfälten. Däremot genomförde hon slalomet utan problem denna gång. Skönt att något fungerar iallafall :).

Efter agilityloppet fick Wilma massage av Carina som stod och masserade under tävlingen. Till en början var Wilma lite skeptisk, men sedan gick det bra. Jag tyckte hon var riktigt duktig som kunde koppla av trots alla störmoment runtomkring.

Nu är det mer än en månad kvar tills vi ska på nästa tävling. Tills dess ska vi försöka träna lite grann, men framförallt ska vi ha tre veckor semester =) (fast det är iofs två veckor kvar tills dess)

Wilma får massage efter en tävlingsdag



Bjuvcupen

2010-07-20 @ 20:18:32
Förra fredagen åkte vi ner till Bjuv för att var med på deras två dagars tävling. För att vi skulle komma iväg så tidigt som möjligt på fredagen hade jag packat allt och lagt in det mesta i bilen redan på torsdagskvällen. När jag sedan slutade jobba var det bara till att packa in det sista och ta upp Ulrika och Linda som också skulle åka med. Vi hade en hel del packning med oss eftersom vi skulle vara borta hela helgen, men vi fick plats med allt ändå.

När vi kom fram till brukshundklubben var det dags för tältuppsättning. Vi hade lånat ett tält av en kompis så varken jag eller Ulrika hade satt upp det innan, men det löste sig till slut, med en hel del skratt =D. När tältet var uppe var det dags att sätta upp tävlingstälten vid banan. Vi var där i ganska god tid och man inte fick sätta upp tälten förrän kl 18 så vi fick snällt vänta utanför några avspärrningar. När klockan sedan blev 18 och avspärrningarna togs bort sprang alla för att få den bästa tältplatsen. Wilma trodde att det var någon slags tävling och taggade till ordentligt och ville ligga i täten. Tillslut fick vi iallafall varsin tältplats och alla tälten kom upp ordentligt. Senare på kvällen grillade vi. Eftersom Nina hade med sig husvagn och bord och stolar så gick vi alla dit och åt vår mat. Vi hade en mycket trevlig kväll tillsammans.

Natten i tält gick bra. Det var första tältningen för Wilmas del. Hon och jag sov i en lite förvaringdel på tältet. Det var lite över 1.60 långt. Jag kunde precis ligga raklång. Men vi trivdes bra där och fick oss några timmars sömn innan det var dags för banvandring.

På lördagsmorgonen var det banvandring kl 7.00 för agilityklass 1 small. Banan kändes inte så svår. Men A-hindret skulle tar först en gång sedan skulle de in i en böjd tunnel och sedan ta A-hindret tillbaka igen. Redan på balansen som var ett av de första hindrerna fick vi 5 fel, men av någon konstig anledning glömmer jag bort att ta om den och kör istället vidare. Vi får sedan ytterligare 5 fel på sista vändan på A-hindret så det slutar med 10 fel.

Sedan fick vi vänta hela dagen på att alla klasser skulle köras klart innan vi kunde få starta i lagklassen. Tillslut var det iallafall dags för CaviJack att göra debut. Det började med hoppklassen. Stämningen var en helt annan än vid de individuella loppen och en massa taggade (skällande) hundar var runtomkring. Detta gjorde Wilma ännu mer taggad, (om det nu går ;)). Starten kändes riktigt bra och Wilma var mycket följsam. När det sedan var dags för slutspurten flöt hon ut lite väl mycket och missade däcket och när jag sedan skulle ta tillbaks henne tar hon det från fel håll och vi blir diskade. Dessvärre diskade sig 3 av 4 i vårt lag. Det var bara Emelie och Ella som lyckades nolla loppet. Inför agilityklassen hade vi ingen chans att vinna något eftersom vi redan var diskade, men jag och Jeanette såg vår chans till att träna lite inför söndagen, så vi körde agilityklassen med. Vi diskade oss genom att ta om balansen, men det kändes som det var bra träning iallafall.

Även på söndagen var det agilityklass 1 small som började, men denna gång fick vi sova en timme längre eftersom starten inte var förrän kl 8. Det var en rolig agilitybana med en tunnel under balansen. Allt kändes bra, men Wilma missar ingången i slalomet och får en vägran. Fortsättningen av loppet går givetvis bra och hon tar alla kontaktfält, både på vippen, balansen och A-hinderet.

Hoppklass 2 small var också en rolig bana med en hel del byten. Allt gick jättebra ända tills vi komemr till en kort tunnel och jag bestämmer mig för att byta sida och vi missförstå varandra lite och Wilma missar slalomingången ännu än gång :(. Annars kändes det som att vi hade ett bra flyt i övrigt på banan och jag genomförde alla byten som jag tänkt mig.

Det blev inga pinnar för oss denna helg, men kul hade vi. Desto bättre gick det för Emelie och Ella som tog sin första agilityklass 1 pinne och Ulrika och Atlas tog sin första pinne i Hoppklass 1. Stort grattis till er!

Båda dagarna var det riktigt hett och vi fick försöka kyla ner oss så gott det gick. Efter loppen på söndagen spolade jag Wilma med en vattenslang. Hon som annars är livrädd för vatten verkade till och med tycka att det var skönt.

Vi hade en mycket trevlig helg tillsammmans med gänget och hoppas på att det blir fler flerdagarstävlingar.


Det var en fotograf på plats som fotade Wilma i agilityklassen på lördagen. Jag köpte detta fotot. Här kan ni se fler foton på Wilma från tävlingen. (Bäddra fram till foto _DSC 1469)



RSS 2.0