Foton från Tidaholm

2009-09-21 @ 17:14:26

Bilderna är tagna av Ida.


Grattis till silvret!

2009-09-21 @ 14:15:09
I lördags tog Sveriges small-lag i agility VM-silver. Stort grattis till Åsa, Patrik och Eva med hundar...


Tävling på Jönköpings brukshundklubb

2009-09-21 @ 09:58:49
I lördags var det dags för agility klass 1 tävling på JBK. Wilma har under veckan varit lite dålig, men lagom till helgen var hon pigg igen.

Eftersom vi har gått upp i till hoppklass2 hade jag innan tävlingen mailat och sagt till att vi inte skulle vara med i hoppklassen utan bara i agilityklassen eftersom denna tävling bara var för klass1. Men det hade nog blivit något fel för när vi kommer dit och ska stryka oss på listorna är vi inte med i agilityklassen. Men det löste sig bra genom att vi bara lades till sist i agilityklassen.

Det var väldigt många strukna i smallklassen. Först startade nr 1 (såklart!) sen var det nr 11 och jag som hade start nr 28 (som tillslut blev näst sista start nr) hade nog bara ca 15 starter före mig. Wilma började med att tjuvstarta så både hon och jag var på helt fel sida mot vad jag hade tänkt mig. Tredje hindret tog hon från fel håll och vi diskade oss. Därefter flöt det på ganska bra och jag kunde stanna henne på kontaktfälten. Så tillslut kanske hon kan lära sig det med... Vinnare i agilityklassen i small blev Erika och Evita. Grattis till vinsten och första pinnen i agility =)

Hoppklasserna fick vi tyvärr inte vara med i men det såg ut att vara ganska roliga banor. I  den ena hoppklassen vann Emelie och Ella och tog därmed sin andra hopp-pinne. Grattis till er med =)


VM i Österrike

2009-09-18 @ 18:24:52
Årets agility-VM har idag börjat och det är i Österrike som tävligen sker. Tyvär är  inte jag och Wilma med i år. =) Dessvärre är vi inte heller på plats och kan se tävlingen, det hade varit roligt annars men nu får vi se det över webben istället. Tidigare idag såg jag lite på smallklassen men med denna gamla datorn så blir det lite hackig bild tyvär. Här kan ni gå in om ni också vill se något lopp av världsstjärnorna.

Lycka till Sverige!

Tävlingar

2009-09-13 @ 12:27:33
Nu har jag anmält oss till:

Växjös inofficiella tävling den 4 oktober - Agilityklass och Hoppklass

Varbergs officiella klass 1 tävling den 14 november - Agilityklass

Hundens Dag

2009-09-13 @ 12:23:06
Igår var det dags för det årliga arrangemanget Hundens Dag ute på Strandängen. Det var uppvisningar av Polishundar, lydnad och agility. Vi var med på agilityuppvisningen. Banan som vi hade satt upp bestod av slalom, tunnlar, hopphinder och vippen. Eftersom vi inte hade så stor yta att vara på tog det inte många sekunder att springa runt. Men det var roligt att vara med och publiken verkade uppskatta uppvisningen.

En hundfotograf från Happy Dogs hundfoto var på plats så jag passade på och fotografera Wilma. Bilderna kommer om 1-2 veckor, så nu väntar jag med spänning på hur de blev. Hoppas bara inte de är allt för dyra.

I slutet av dagen ställde vi upp i ett hundrace där hunden skulle springa så snabbt som möjlig på en raksträcka. Wilma taggade till ordentligt, men tog en runda hos publiken innan hon kom i mål så tiden blev inte den bästa =).

Vi hade en trevlig dag med olika hundaktiviteter...

Uppflyttad och Debut i Hopp 2:an

2009-09-07 @ 22:30:21
I lördags var det dags för agilitytävling igen. Denna gång i Tidaholm. Tävlingen började med klass 1. Så det blev till att stiga upp tidigt som vanligt. Skönt att vi inte hade allt för långt att köra iallafall.

Dagen började med hoppklass för small. Efter banvandringen kände jag att banan kändes ganska lätt, men det var något som kändes konstigt med den, vad var fällan. Det konstiga var att det inte var något slalom eller platttunnel med, utan mest en massa hopphinder och tunnlar. Loppet gick bra, ingen tjuvstart, Wilma drog mot alla tunnlar och jag skötte mina byten. Ett helt okej lopp med andra ord. Vi gick i mål på noll fel och vann därmed hoppklassen och fick vår tredje och sista pinne i hoppklass 1 =)

I agilityklassen var jag lite osäker på hur jag skulle sätta Wilma i starten. Banan började med ett hopphinder och sedan en tunnel till höger om hopphindret. Starten gick iallafall bra, men efter tunneln kom slalom som skulle tas på "fel" håll. Jag brukar alltid fega ur på tävlingarna och ta slalomet från rätt håll iallafall, men denna gång tänkte jag att nu eller aldrig. Wilma tog slalomingången perfekt, men mitt i så missar hon en pinne och jag bestämmer mig för att vi ska ta om hela slalomet. Då får hon för sig att ta det från fel håll och vi blir diskade. Resten av banan gick väl ganska bra...

Söndagen började med klass 3, sen klass 2 och tillsist klass 1, därmed fick vi lite sovmorgon. Men eftersom Wilma skulle debutera i hopp 2:an fick vi komma lite tidigare än vad som var tänkt.
Det var en rolig hoppbana med en del svårigheter. Den började med två hopphinder sedan däcket. Jag var nog lite otydlig efter hopphinderna så det slutade med att Wilma kom på fel sida om däcket, men det löste sig tillslut efter att ha fått en vägran, men efter däcket och ett hophinder skulle vi vidare till slalom, men då tog Wilma ett annat hopphinder istället och vi vi blev diskade. Banan kändes rolig och inte allt för omöjlig att klara av. Så med lite mer träning ska det nog gå bra även i hopp2:an...

Vårt sista lopp för helgen var agilityklass 1. Banan som byggdes upp kändes jättesvår för att vara en klass 1 bana. Det märktes att det var fler än jag som kände så och en hel del var även strukna. Det mesta gick bra fram till lite mer än halva banan var avklarad, då visade jag Wilma fel hinder och vi blir än en gång diskade. Om jag inte missminner mig tror jag att det endast var en nollad i smallklassen. Vilket borde tyda på en ganska svår bana....

Vi har haft en rolig helg med bra agility och trevligt sällskap....


Dumme mosse

2009-09-02 @ 11:35:30
I går eftermiddag hade vi underbart väder. Solen sken och det kändes som sommar igen. Vi åkte då ut en sväng till Dumme mosse och vandrade på spångarna och tittade på naturen...



Andra besöket hos fysioterapeuten

2009-09-02 @ 11:32:14
I måndags var det återigen dags för ett besök hos fysioterapeuten. Denna gång kändes Wilma inte så stel utan det verkade som att stretchingen under veckan hade hjälp. Men när fysioterapeuten skulle lyfta på bogbladet ville inte Wilma vara med längre, hon kämpade för sitt liv för att komma därifrån. Tillslut lyckade hon lyfta på det och förhoppningsvis gjorde det verkan. Vi har en ny tid nästa vecka, så vi får väl se om Wilma kliver in där lika glatt igen eller inte...

RSS 2.0