Söndag - vilodag

2010-08-29 @ 16:46:15
Idag har vi tagit det lugnt efter gårdagens tävling. Vi började dagen med att gå en promenad runt Rocksjön. Där hade de en kanottävling och vi stötte på Världsmästen Anders Gustafsson. Annars var det mesta som vanligt på promenaden. Eftersom det var fint väder var det många som var ute opch promenerade. När vi kom hem började det att ösregna. Men nu skiner solen igen och Wilma som älskar sol ligger i sin bädd i solen och vilar...


Borås BK

2010-08-29 @ 14:53:40
Igår var det dags för tävling i Borås. Eftesom de började med klass 1 hopp, så kunde vi få lite sovmorgon innan det var dags för oss att starta i öppen hoppklass. En stund innan 11 var vi framme på klubben. Just när vi kommer dit så börjar det att ösregna, men Caludia var redan på plats och hade satt upp tältet, så vi kunde skynda oss dit med grejerna.

Inte förrän kl 12 fick vi starta öppen hoppklass. Men tills dess hade det slutat att regna och solen tittade fram. Banan var inte speciellt svår, det enda som jag funderade lite på var om jag skulle hinna med ett byte innan slalomet för att jag skulle vara på rätt sida efteråt. I starten var Wilma jättetaggad och ville helst springa iväg direkt, så jag fick ta tillbaks henne en gång innan vi kunde starta. Sen flöt det på bra. Jag hann med bytet innan slalomet och Wilma tog ingången perfekt. Resten av loppet flöt också på bra och vi var nollade i mål. De hade ingen speaker så det var svårt att veta hur långt min tid skulle räcka. Sen när klasen var slut ville de inte lämna ut resultatet förrän large och medium också hade kört klart så det blev en lång väntan innan vi visste hur det gått. Men vi slutade på en andra plats och blev slagna med 2 sekunder. Det kändes iallafall som en bra start på dagen.

Sedan blev det en jättelång väntan på agilityklassens start. Vädret blev mycket sämre, det åskade, blixtrade och regnade hela eftermiddagen. Vi fick till och med en hagelskur över oss. Detta gjorde att banorna blev mer och mer blöta och leriga. När kl var 17.30 var det äntligen dags för vår för dagen första banvandring i agilityklass. Det regnade och var så mycket vatten att man kunde inte springa på banvandringen. Egentligen var banan ganska rolig, men under rådande omständigheter funderade jag mest på hur vi skulle ta oss runt. Vi startade iallafall som nr 3 eftersom flera hade strukit sig. Eftersom det ösregnade var Wilma mycket lugn hela tiden, ända tills vi kommer in på plan. Då taggar hon till igen. Problemet var bara att jag halkade runt på banan i mina gummistövlar och fick inget grepp i leran. Men Wilma var duktig, hon tog kf även om hon inte stannde, men det kunde jag heller inte begära denna gång. Det slutade med att vi fick 5 fel. Var någonstans vi fick dem kan jag inte säga, men med alla snurrar Wilma fick göra för att vänta in mig så var domaren snäll som bara gav oss 5 fel.

Till hoppklassen behövde vi inte vänta lika länge och tur var väl det. Nu var det många som hade strukit sig och åkt hem. Alla storleksklasser fick banvandra samtidigt. Så vi var över 30 personer som halkade runt på banan. Alla hinder var på large och det kändes mycket märkligt. Jag hade bestämt mig för att göra ett byte innan slalomet för att komma på rätt sida till hindret efteråt, men innan smallklassen börjar bestämmer sig domaren för att flytta slalomet en halv meter för att det inte längre gick att springa/gå där det stod. Detta resulterade i att det var omöjligt att hinna göra något byte där. Men det gick bra ändå och Wilma tog slalomingången precis som hon skulle. Men hon fick en vägran på långhoppet eftersom hon stannade precis innan. Tror att vi kanske fick någon mer vägran annars gick loppet bra trots underlaget och vädret.

Det var riktigt skönt att sätta sig i bilen och köra hem efter en lång dag i regn och rusk. Hade jag vetat innan hur det skulle ha blivit hade jag aldrig åkt dit, men efter att ha väntat i 7 h på att få starta så ville jag inte bara åka hem. När klockan var 21.30 var jag äntligen hemma igen...

 







Nässjö dag 2

2010-08-22 @ 22:19:27
Idag var det dags för tävling i Nässjö igen. Eftersom vi gick upp i agilityklass 2 igår så fick vi vara med i både hopp och agility. Idag var det inga problem med att hitta dit, utan vi kom i god tid innan banvandringen och kunde förbereda oss. Tältet var redan på plats eftersom vi lämnat det där över natten. Det var skönt at slippa sätt upp det. Men också skönt att ha det när regnskurarna kom. Vi hade inte alls så fint väder idag på förmiddagen som igår.

Agilityklass 2
Nu skulle det bli debut i agilityklass 2. Det fanns några svårigheter, men det kändes inte ogenomförbart. I starten känner jag att jag släpper henne lite för tidigt, egentligen hade jag tänkt att gå lite längre (fattar inte varför jag gör så). Men vi får en hyffsad start ändå. Sedan är det dags för vippen och där flyger hon upp men väntar iallfall på att den ska komma ner. Jag blir sedan lite osäker och skickar henne mot en tunnelingång, men inser att det är fel ingång. I sista sekund får jag stopp på henne och hon tar iställer rätt ingång. Men vi har fått en vägran. Sedan tar vi en tunnel till och långhoppet innan det är dags för balansen. Hon springer ända ner på balsen men stannar inte, så jag tar om den, och samma sak händer igen så vi tar om den igen och då stannar hon och väntar, sedan tar vi bara några hopphinder på vägen ut.

Hoppklass 2
Hoppbanan kändes riktigt rolig, det var en bana med både fart och handling. Här bestämmer jag mig för att ta slalomet från vänstersidan, men när Wilma är påväg mot ingången är jag osäker på om hon klarar det själv och försöker ta tillbaka henne och hjälpa henne med ingången, vilket resulterar i att hon missar och får en vägran. Sedan kommer en böjd tunnel och Wilma tvekar och får ännu en vägran, sedan river hon ett hopphinder innan vi hunnit avsluta banan. Det slutar med 15 fel och 1,25 sek i tidsfel. Det var andra gången någonsin som vi får tidsfel. Tyckte inte felen tog så lång tid, men hade vi inte haft dem så hade vi säkert klarat oss, så jag är inte så orolig för tiden. Skrattade mest åt det efteråt. Fast alla fel var ju lite onödigt förstås...

I eftermiddag har jag suttit och mailat flera klubbar som jag anmält mig till, om att vi flyttats upp till klass 2. Det blir bara en tävling som vi missar på grund av det. Annars är vi anmäla till klass 2 tävlingar framöver. Nästa helg blir det tävling i Borås...

Nässjö dag 1

2010-08-22 @ 21:39:10

I går var det dags för agilitytävling igen efter vårt lilla uppehåll. Det kändes som att det var lägesen vi var ute på tävlingsbanan.
Eftersom det enbart var en klass 1 tävling behövde jag och Emelie inte åka så tidigt eftersom vi inte fick vara med i small hoppklassen. För ovanlighetens skull var det just hoppklass small som började på hoppbanan. Men det var ganska skönt med en sovmorgon också.
Den här gången skulle vi ta en snabbare väg ut till Nässjö brukshundklubb än vad vi brukar. Problemet var bara att jag fått vägbeskrivningen på morgonen när jag nästintill sov. Det resulterade i att vi missade en liten vänstersväng och var på väg till Vetlanda i stället. Men efter att ha vänt och fått ny vägbeskrivning, denna gång i vaket tillstånd, så kom vi tillslut fram till tävlingen. Vi som haft gott om tid på morgonen hade nu lite bråttom till banvandringen. Men det visade sig att vi hade sena startnummer och skulle banvandra andra omgången. Vi hann med att få upp tält och in med alla saker innan. Efter banvandringen hade vi nästan en timmes väntan innan start så vi kunde ta det lugnt med våra förberedelser.

Agilityklass 1 A

Starten gick bra, sen var det dags för slalomet och jag hade på banvandringen bestämt mig för att ta det på högersidan även om vägen var bättre på vänstersidan. När jag står i starten börjar jag tveka på mitt beslut men bestämmer mig för att göra som jag tänkt. Jag hinner inte fånga upp Wilma och hon missar ingången och får en vägran. När vi sedan kommer till balansen hoppar hon på nerfarten och jag tar om den och blir diskad. Men hon hoppar även en andra gång så jag får ta om den en gång till och då sitter kf som tur är och vi tar närmsta väg ut.

Agilityklass 1 B

Den här banan kändes lite svår på sina ställen under banvandringen. Men när vi väl startat flyter det på bra. Wilma springer ända ner på balansen och tar kf. Innan slalomet tar jag ut hennes sväng lite så att hon ska få en bättre väg mot ingången och hon tar den med. A-hindret springer hon också ända ner på, efter en tunnel ska hon svänga mot ett hopphinder men jag blir lite rädd att hon ska ta ett annat hopphinder och skriker WILMA allt vad jag kan, så hon följer mig och tar även de sista hopphindrerna. Vi blir nollade och jag inser att vi fått vår sista pinen i agility 1:an. Det känsdes jätteskönt. Loppet flöt på bra och vi vinner klassen :D

Grattis till

  • Ulrika och Atlas som tog sin andra pinne i hoppklss 1 och även vann klassen
  • Ing-Marie och Wilmas syster Wilma som tog en pinne i agilityklass 1

 

 


Jerkbaitfiske

2010-08-19 @ 22:39:28
Den här bloggen börjar mer och mer likna en skogsmulle och naturblogg. Men idag är det näst sista dagen på semestern, så snart återgår allt till det vanliga och bloggen kommer då återigen att handla om agiltiy som är vårt liv :).

Men idag har vi fortfarnade semester, så vi åkte ut till kaxholmen för att ta båten ut på Landsjön och fiska. Motorn som vi har haft lite problem med, var nu lagad och vi kunde åka ut till ett bra ställe för jearkbaitfiske. Båten är alldeles lagom för oss tre när vi jearkar. Wilma sitter i fören, jag står på sittplatserna i mitten och husse står på sittplatsen längst bak (jag som alltid lärt mig att man aldrig får stå i båten, men det måste man om man ska jearka). Efter en stund får jag äntligen napp och det resulterar i en gädda på 5.3 kg. Min största gädda hittills. Wilma blir glad när jag får upp fisken och börjar skälla och vifta på svansen. Jag vet inte rikigt vad hon tänka att göra med den eller om det bara var spännande att det hände ngt, men vi släpper i fisken igen och allt blir lugnt i båten igen. När några timmar har gått och vi har provat lite olika drag bestämmer jag mig för att byta igen och det resulterar i ännu en gädda. Denna gång var det en mycket mindre, men ändå kul att få napp. Även denna fisk får simma tillbaka. Det blev tyvärr inga fler fiskar för oss idag, men jag var iallfall nöjd med mina två :)

Gädda på 5,3kg

Lingonskogen

2010-08-19 @ 22:06:15
Igår åkte vi till skogen för att plocka lingon. När vi väl kom dit hittade vi massor med lingon. På två timmar plockade vi 10 liter lingon var. Wilma sprang runt och njöt av skogen. När vi sen kom hem och det var dags att rensa alla bär så tog det betydligt längre tid än 2 timmar. Nu har vi iallafall lingon så det räcker för resten av året och kanske året därpå också :).


Träning

2010-08-19 @ 22:05:40
I tisdags åkte vi upp till klubben för att träna agility. En del av den kombination som vi tränade på sist då vi tränade kf fanns kvar och hade utökats med en böjd tunnel. Vi förlängde kombinationen genom att starta med ett staket. Med alla dessa hinder körde jag flera olika kombinationer. Vi startade med staketet och sen fortsatte vi ena gången med balans och andra gången med slalom. Vårt fokus på träningen låg på kf, slalom och staket. Det kändes som att alla de tre sakerna fungerade riktigt bra. Staket brukar jag alltid känna mig osäker på. Men det gick riktigt bra. Wilma tog hindrerna precis som hon skulle. Slalomträningen gick också bra. Jag bytte sida när hon gått in i slalomet och lämnade henne när hon inte var riktigt klar och de klarade hon också av. Kf tränignen gick som vanligt bra. Men jag tycker den är lite svårt eftersom jag oftast tränar på samma sätt och då klarar hon det. Men jag borde nog variera min träninge lite mer där, men det är svårt.
När vi nästan var färdiga med träningen det fler. Det hade visst varit möte på klubben så de kom lite senare till träningen. Men då hade vi redan tränat på det vi skulle och åkte hemåt. Nu blir det nog ingen mer träning innan helgens tävlingar. Men det ska bli så kul att tävlingarna sätter igång igen :).

Svampskogen

2010-08-16 @ 23:27:36
I söndags tog vi en tur till svampskogen. Denna gång fanns det betydligt mer kantareller än veckan innan. Så vi fick ihop en hel del svamp. När vi sen kom hem och det var dags för rensning var det inte rikigt lika kul. Men efter att ha rensat dem så förvällde jag kantarellerna för första gången i mitt liv. Så nu har vi kantareller i frysen som vi kan ta fram senare i höst.




KF-träning

2010-08-13 @ 11:01:03
När vi kom hem från vår utflykt igår vilade vi oss en liten stund, sen åkte vi upp till klubben för att träna agility. Gräset hade precis klippts så det  var lite oordning på hindrerna. Men det är underbart skönt att allt står ute och att allt gräsklippning osv sköts. Eftersom det var kontaktfältsträning som vi skulle ägna oss åt så satte jag inte ihop någon längre kombination utan vi fokuserade mest på balansen. Balansen gick riktigt bra. Wilma tog kontaktfälten och när jag kom lite bakom gick hon ända ner och väntade. Vi fortsatte med att köra en rundbana med balans, slalom, hopphinder, vippen och A:et. Innan A:et var det nerförsbacke så jag fick en väldig fart förbi A-hindret vilket gjorde att Wilma hoppade istället för att stanna. När vi tog om det stanande hon. Fast hon vill gärna stanna högt upp och sen hasar hon sig ner. Det känns inte riktigt bra. Egentligen vill jag bara att hon ska springa "lite försiktigt" över och på så sätt ta KF även på nervägen, men det är inte så lätt. Jag måste nog träna mycket mer på A-hindret, men jag tycker det är svårt eftersom jag egentligen inte har någon bra taktik för hur hon ska göra. Men det är klart att det blir ju inte bättre om jag struntar i att träna det förstås =). Förutom A-hindret så kändes träningen rikigt bra. Jag längtar tills nästa helg då tävlingarna sätter igång igen.

Röttle by, Räkmacka och Polkagrisar

2010-08-13 @ 10:14:53
Igår var det soligt och fint och sommaren var här igen. Då bestämde vi oss för att göra en liten utflykt. Vi tog bilen ut mot Gränna. Först stannade vi på Gränna glasbruk. Men där fanns inget som passade oss. Vi fortsatte sedan turen ner till Röttle by. Där gick vi en rundtur och fick se kvarnar, vattenfall och många fina gamla hus. Efter vår promenad i Röttle åkte vi upp till Grännaberget. Vi tittade runt lite på omgivningarna däruppe innan vi gick till kaffét. Där åt vi varsin räkmacka. Det är verkligen de störtsta och godaste räkmackorna jag har ätit. När vi hade beställt så kom de fram med vatten till Wilma i en jättesöt hundskål. Det var mycket upskattat. Sedan åkte vi vidare ner till Gränna där vi tittade i några affärer och tillsist köpte vi några strutar med polkagrisar med oss hem.


Wilma i Röttle








Wilma och husse vid Ramuskvarn


Wilma dricker ur den fina skålen







Jerkbait och Grillning

2010-08-10 @ 22:33:35
Idag har vi haft en underbar dag på sjön. Vi åkte ut till Kaxholmen för att fiska i Landsjön. Wilma verkar uppskatta båtturerna mer och mer. I början var hon lite skraj för vattnet, men nu när hon vet att hon slipper bada verkar hon tycka att det är riktigt kul. Wilmas plats är alltid längst fram i fören och det medför även att hon får ankartjänst, men det brukar jag hjälpa till med, så då sitter vi där framme tillsammans. Idag skulle vi jerkbait:a så Wilma fick fören för sig själv, medans jag stod i mitten och husse i aktern. Dessvärre blev det ingen fisk för någon utav oss. Motorn var heller inte på vår sida idag, så på hemvägen fick husse ro.  =)

 

 

 

 

lkväll har vi varit på kolonin och grillat. Idag blev det grillade kycklingfiléer och sallad. Det var mycket gott. Efter grillningen började jag klippa gräset. Wilma som var lös tyckte att gräsklipparen var en rolig sak och ville gärna leka med den. Men det var inte lika uppskattat från mig. Men tillslut lugnade hon ner sig och jag kunde fortsätta med klippandet.

Tyvärr blev det ingen agilityträning idag, men vi får ta igen det en annan dag. Idag har vi bara njutit av vår semester. =)

Tillbaka på träningsbanan

2010-08-09 @ 23:15:07
Idag åkte jag och Wilma upp till klubben för att träna agility. Det var skönt att var tillbaka med träningen igen. Vi började med en start som krävde lite handling. Det tog några försök innan vi klarade av det. Men jag lärde mig att om jag bara tar det lugnt och gör som jag ska och framförallt har tänkt så följer Wilma det. Ibland blir jag nervös att hon ska ta egna beslut om jag inte visar tillräckligt snabbt, men idag var hon riktigt följsam. Vi forsatte träningen med KF träning på balansen. Det gick som tidigare, rikigt bra. Fattar inte varför hon gör precis som jag vill på träning men sen något helt annat på tävling. Men vi får väl hoppas att hon lär sig på tävling oxå tillslut. I slutet körde vi en kort bana med KF på både balansen och A-hinder och det gick också riktigt bra. Idag kändes det riktigt kul att träna igen och jag uppskattade verkligen min träningsvilliga lilla tjej. Det är kul att hon alltid är lika possitiv och glad för att få träna...


Agilityträning

2010-08-08 @ 16:20:17
Nu var det ett tag sen bloggen handlade om agility. Det beror till största delen på att vår tillvaro inte heller har handlat om agility på väldigt länge. Någon kontirnuerlig träning känns det inte som att vi har haft sen skolan slutade och det är nu två månader sedan. Egentligen vet jag inte riktigt vad det beror på eftersom vi har haft tid, men engagemandet (från min del :)) har inte funnits där. Men det får bli ändring på det nu :) Nu har jag anmält oss till några tävlingar framöver och då vet jag att vi kommer att bli inspirerade till att träna igen.

I fredags var vi iallafall  uppe på klubben och var med på en gemensam träning. Det var kul att så många kom för att träna tillsammans. Otur med vädret bara. Just när vi skulle börja bygga banan kom regnet och det höll i sig under hela träningen. Vi byggde en agilityklass 2 bana. Det var en rolig bana som inte kändes allt för svår. Vi hann bara köra banan en gång innan vi var tvungna att åka. KF tog hon hyffsat. Hon stannade, även om det var en bit upp. Slalomingången var ganska svår men med mycket hjälp från mig så satte hon den fint.
Det var ett bra initiativ med gemensam träning. Hoppas det blir fler tillfällen...

Marknad och rundtur runt Vättern

2010-08-07 @ 00:09:56

Igår åkte vi till Skänninge där Sveriges största torg och gatumarknad hölls, Skänningemarken. När vi kom dit var det inte så mycket folk, men det blev mer under dagen. Det fanns en hel del olika saker att titta på, och en hel del likadana också för den delen. När vi hade gått runt på vad vi trodde var största delen av marknaden, då upptäckte vi att vi hade minst lika stor del kvar. Vi handlade lite olika små saker. Bla ett skinnamrband, kol till vattenpipan, marmelader, körsbär och några andra bra att ha saker. Vi hittade också ett stånd med hundsaker och hundgodis där vi köpte torkade lever och några tuggpinnar till Wilma.- Det var uppskattat. Vi provade även på att äta Langos som var en ungersk rätt som består av något friterat bröd med skinka, lök och vitlökssås på. Det var gott.

När vi var färdiga med marknaden bestämde vi oss för att ta en rundtur runt Vättern. Vi började med att åka genom Vadstena till Motala. Motala var en fin liten stad med en trevlig hamn. Husse hittade en rolig sportfiskeaffär som han shoppade i.

Sedan åkte vi vidare till Askersund. Där började vi med att gå lite i hamnen och vi passade även på att äta där. När vi ätit klart gick vi upp till stan och tittade runt. Det var en ganska mysig stad med små gränder och gamlaa hus.

Från Askersund åkte vi vidare mot Karlsborg. Tidigare hade vi haft fin utsikt över vättern och över fina fält under vår tur, men denna vägen var inte lika rolig. Den bestod mest av skog på båda sidor om vägen. I Karlsborg stannade vi också till vid hamnen och fick även där se Göta Kanal. Sedan åkte vi vidare mot Karlsborgsfästning. Men klockan hade blivit ganska mycket så vi stannade inte, utan åkte vidare mot Hjo.

I Hjo åkte vi också ner till hamnen. Hjo är den enda som vi varit i tidigare av städerna som vi besökte. I hamnen var det fullt av folk (till skillnad mot de andra städerna) eftersom något band skulle spela under kvällen. Vi gick runt och tittade bland båtarna i hamnen och fick även lyssna lite på bandet innan det var dags för hemfärd.

Turen forsatte sedan från Hjo hem till Jönköping. 34 mil senare var vi alltså hemma igen. Härligt att få uppleva Vättern från så många olika håll. Men den riktiga Vätterstranden är ändå i Jönköping :)

 

Skänningemarken


Motala


Askersund


Matpaus i Askersund


Karlsborg


Hjo

 


Svamp och bärplockning

2010-08-06 @ 12:27:21
I tisdags åkte vi ut till skogen för att titta efter svamp och blåbär. Till en början var det kantareller som vi var ute efter. Men när jag bara hade hittat några stycken övergick jag till att plocka blåbär istället. Wilma hade fullt upp i skogen med att hålla reda på oss. Hon sprang emelllan oss för att hålla koll. En del blåbär fick hon i sig också, men hon har blivit lite lat och vill helst att man plockar åt henne. Wilma fick en ny sysselsättnig. Efter att hon rullat sig i något som drog till sig en massa flugor så sysselsatte hon sig mest med att försöka fånga flugorna. Några liter blåbär fick vi iallafall med oss hem, även om det egentligen var kantareller vi tänkt att plocka.

I onsdags åkte vi till en annan skog för att plocka mer blåbär. När vi kommer fram till vårt ställe ser vi att det finns hallon. Vi börjar med att plocka lite hallon (man får ta vad man hittar :)). Sedan återgår vi till vår blåbärsplockning. Vi hinner plocka en stund innan regnet kommer. Vi bestämmer oss för att gå tillbaka till bilen och fika lite tills det har regnat över. Det var nog tur, för precis innan vi kommer till bilen kommer en störtskur och vi får slänga oss in. När vi har fikat lite och det har regnat över går vi ut för att plocka lite mer bär. När vi kom hem kokade jag drottningsylt på hallonen och blåbär som jag hade sedan tidigare. Det kommer nog att passa bra till pankakor senare i höst.

 


Wilma i svampskogen

 


och i blåbärsskogen

 

 


Helgen

2010-08-02 @ 11:36:35
Vad skönt det har varit att slippa vakna till en klocka som ringer någon gång mellan kl 4.45 och kl. 6.30. Istället har vi tagit det lugnt och sovit så länge vi velat. För Wilmas del kan det betyda hela förmiddagen =).
I lördags kväll grillade vi med några kompisar på kolonin. Vi hade en riktigt trevlig kväll och som tur var slapp vi regn.

Igår förmiddag var det lite regnigt här, men Wilma sov länge, tills hon hade stigit upp hade regnet hunnit försvinna. Vi började dagen med en promenad runt Rocksjön. Sedan när vi kom hem trimmade och klippte jag klorna på Wilma. Så nu är hon nytrimmad och fin igen.


RSS 2.0