Första besöket hos veterinären

2010-10-11 @ 15:47:32
Idag har Wilma varit hos veterinären för första gången när det inte gällt vaccination...
Wilma har under en längre tid kliat sig riktigt intensivt, vilket har gjort att hon är alldeles röd i huden. I fredags tyckte jag det var dags att ringa veterinären och höra om vi kunde få en tid. Den första tiden hon kudne ge oss på djursjukhuset i Jönköping var fredagen veckan efter. Om vi däremot kunde tänka oss att åka till Habo så kunde vi få en tid redan efter helgen. Så idag på förmiddagen åkte jag och Wilma ut till Habo smådjursklinik. Det var ett litet och lugnt ställe som jag gärna skulle åka tillbaka till. Det var ingen mer än vi där vilket var ganska skönt eftersom Wilma var lite osäker till en början. Undersökningen gick bra. Vi ska behandla henne mot rävskabb eftersom det troligtvis är det som hon har. Wilma skulle få en cortison spruta också för att klådan skulle minska, men tyvärr hade de ingen sådan spruta i Habo så vi fick åka till djursjukhuset i Jönköping för att ta den. Vi skulle ändå dit eftersom vi även skulle köpa ett schampo även det mot klåda som de inte heller hade. Även det besöket gick bra. Vi fick även ett recept på några droppar som vi skulle droppa i pälsen. Så jag åkte till ryhov för att hämta ut det, men där hade de inte rätt dos. Då tänkte jag att de bara kunde kolla i datasystemet vart i Jönköping det fanns, men så lätt var det inte. Nu när det var olika bolag kunde de bara se vad som fanns i Bankeryd och Habo och ngt mer ställe. Jag hade ingen lust att åka ut till Habo igen så det fick bli ett besök på A6 istället och som tur var fanns rätt dos där. Så nu har vi droppat giftdroppar i nacken på Wilma. Det var visst ytterst brandfarligt och fick man någon droppe på sin egen hud skulle man skölja genast och vi kontakt med ögonen så var det bara att åka in till läkare, så det kändes inte riktigt bra att droppa det i nacken på Wilma, men vi får hoppas all skabb försvinner iallafall...



101010

2010-10-10 @ 22:20:22
Idag på förmiddagen gick jag och Wilma en promenad runt Rocksjön. Det var härligt höstväder. Efter promenaden gick vi till kollo, men det blev genast kallare så vi stannade bara en stund.

I fredags åkte vi upp till klubben. Vi började med att gå en lite längre sväng än vi brukar i skogen.



Promenaden avslutades på agilitybanan. Där fortsatte vi vår slalomträning med 90 graders vinkel. Wilma blir säkrare och säkrare på ingången, men det krävs mer träning för att få det att sitta även på tävling. Vi varvade slalomträningen med KF träning. Det gick jättebra. Wilma vet prcis vad hon ska göra (på träning iallafall) :)


Promenad vid Vättern

2010-10-07 @ 23:25:43
Nu är det äntligen oktober och vi kan gå promenader på Vätterstranden igen. Det har väl hänt att vi gått där någon gång tidigare innan 30/9, men nu är det iallafall tillåtet igen. Jag förstår att de inte vill ha en massa hundar springande där när det är soligt och folk är och badar, men alla annan tid tycker jag bara det är konstigt att man inte ska kunna gå på stranden med hund. Igår hade jag och Wilma en skön höstpromenad på standen och fler kommer det att bli. Nackdelen är bara all sand vi drar med oss in. =)


 

 

 

 


VM 2010

2010-10-04 @ 11:59:01
I helgen har det inte bara varit agilitytävling i Jönköping. Vårt svenska landslag var i Tyskland och tävlade om VM-medaljerna...

Stort Grattis till Large-laget; Jenny, Malin och Åsa som tog GULD i lagklassen....


Vinst och sista pinnen i hoppklass 2

2010-10-03 @ 23:56:59
I går var det dags för agilitytävling på klubben. Även om det var nära så fick vi åka ganska tidigt eftersom vi var tungna att var där en stund innan och hjälpa till med förberedelserna. Vi hade även varit där eftermiddagen och kvällen innan och förberett det mesta. Dagens tävling startade med klass 2 small.

Agilityklass 2
Agilitybanan kändes inte alls svår, särskilt inte om man jämför med de banor vi kört de senaste tävlingarna. I starten bestämmer jag mig för att gå på utsidan av hopphinderna för att inte krångla med något byte innan slalomet. Det var nog inte så klokt belut nu när jag ser på det efteråt. Det slutar iallafall med att jag istället för att vinkla mig mot slalomet är helt vinklad mot balansuppfarten och Wilma springer upp på den istället för att ta slalomet. Vi fortsätter en bit iallafall och hon tar kf på balansen och vippen men inte på A-hindret. Vi tar några hopphinder till på väg ut från planen.

Hoppklass 2
Hoppklassens banan kändes rolig med mycket springande, men inte så jättesvår. Svårigheten skulle bli ingången i slalomet som kom efter ett hopphinder, där jag sedan skulle bli tungen att göra ett framförbyte och sedan ta henne lite tillbaka in i slalomet. Loppet började bra, Wilma satt kvar i starten och jag kunde göra mina byten som jag tänkt. Även slalomingången fungerade felfritt, Resten av loppet sprang vi mest på och vi gick i mål med 0 fel. Vi vann klassen och fick vår sista pinne i hoppklass 2. Kändes helt udnerbart att bli uppflyttade till hoppklass 3. :D

Resten av dagen fick vi hjälpa till på tävlingen. Jag var domaröga och manuell skrivare. Det blev en lång men rolig dag. Jag kände mig mycket nöjd med tävlingen och hoppas att alla andra också gjorde det även och det blev något strul ibland...

Måste även gratulera:

Jeanette och Mitzy till pinne och vinst i agilityklass 2, och till pinne och 4:e plats i hoppklass 2.
Nina och Ville till pinne och 3:e plats i hoppklass 2.
Felicia och Vilda till 2:a plats i hoppklass 2

Wilma med sin fina rosett och guldpinne :)


Nybro

2010-10-03 @ 23:30:20
Förra lördagen åkte jag och Ulrika iväg till Nybro tidigt på morgonen. Det var inte ens ljus när vi påbörjade vår resa. Det kändes som att det var längesen vi var tvunga att åka så tidigt. När vi väl kom fram var det dags för Ulriak att gå sin banvandring. Men jag hade en bra stund kvar innan det var dags för mig så jag hann i lugn och ro sätta upp tält och komma på plats.

Agilityklass 2
När vi skulle gå banvandringen gick domaren och funktionärerna på lunch så vi hade 20 min på oss. Banan hade en svårighet där två hopphinder stod i nästan 90 graders vinkel och sedan skulle man vidare till en tunnel. När vi sedan väl startade så tjuvstartar Wilma. Men jag fortsatte ändå. Hon tar kf på balansen men får en vägran i slalomet. Vi slutar därmed på 5 fel och blir 6:a.

Hoppklass 2

Hoppklassen kändes ganska svår med en hel del byten. Starten i detta lopp gick bra och även fortsättningen, men efter slalomet ska vi vidare till ett långhopp och eftersom jag inte vill lämna Wilma i slalomet kommer jag efter och efter långhoppet tar hon ett hopphinder från fel hpll och vi blir diskade. Efter dett lopp kände jag mig verkligen besiken. Kändes som att vi kudne ha klarat denna svåra bana.

Inofficiell hoppklass
Denna hoppbana var enklare än den förra. Även här går straten bra, men mitt i banan kommer jag av mig och visar Wilma fel hinder och det slutar med en disk även i denna klass.

Det positiva som jag kan ta med mig från denna tävling är att Wilma tog iallafall kf i agilityklassen...



Träning hos Jenny

2010-10-03 @ 23:05:50
Onsdagen i förra veckan åkte jag, Ulrika, Wilma, Atlas och Vilda ner till Falkenberg. Där hämtade vi upp Felicia på stationen och sedan åkte vi vidare till Jenny för att träna agility. Vi fick börja med att träna på en liten bana med kontaktfält. Men ingen var att hundarna skulle stanna på kf på balansen och sedan skulle vi köra vidare till en hoppkombination. Men varje gång de inte tog balansen skulle vi bara lyfta upp dem och nästa fick köra istället. De skulle då lära sig att de inte fick fortsätta om de inte gjorde som de skulle. Wilma stannade bara om jag saktade ner men det var inte okej, utan vi skulle kunna springa förbi utan att sakta ner. Det slutade med att jag fick träna Wilma på bara nerfaten av balansen för att hon skulle lra sig det. Men tillslut lyckade det, med en hel del hjälp från Jenny förstås.

Sedan fortsatte vi med olika kombinationer med hopphinder och tunnlar där vi skulle göra bakombyten, framförbyten och blindbyten. Mycket av träningen för vår del gick åt till starterna där jag visst krånglar till det lite för mycket. Istället ska jag bara sätta Wilma och säga stanna och då ska hon stanna. Något annat finns inte. :)

I slutet körde vi små kombinationer där det på ett ställe var ett staket där vi skulle få hunden emellan hindrerna. Annars blev de uppätna av krokodiler. Tyvärr misslyckades jag med min handling just där så Wilma blev uppäten :D. Men efter några försök gick det bättre.

Det är så kul att komma ner och träna hos Jenny. Man får så mycket tips på hur man kan bygga vidare på sin träning och man känner sig på instpirerad till att träna mer.

Som tur är har vi fler tränings tillfällen bokande under hösten....



 


RSS 2.0