I blåbärsskogen

2009-07-22 @ 19:18:41
Idag åkte vi iväg för att plocka lite blåbär. När vi kommer fram till "vårt ställe" i skogen är det såklart redan några som har parkerat där, så vi åker vidare och går ut på ett annat ställe och plockar lite bär. Men efter att ha plockat en stund på ett ganska dåligt ställe bestämmer vi oss ändå för att åka tillbaka till "vårt ställe". Där fanns det lite mer bär men kanske ändå inte så mycket som vi hoppats på. Medan vi plockar är Wilma lös och springer omkring oss. För att slippa släpa på kopplet lägger jag det på en öppen plats så att vi ska kunna hitta det sen när vi ska åka hem. Wilma gillar blåbär och äter några från buskarna, men vill helst att vi ska plocka dem åt henne.
Eftersom det inte fanns så mycket bär nöjer vi oss med att plocka varsin spann. Sedan är det dags att gå tillbaka till bilen, men först ska jag bara hämta kopplet som jag lagt ifrån mig. Problemet är bara att vi i jakten på de bästa blåbären har kommit en bra bit ifrån vår utgångsplats och därmed hittar jag inte längre kopplet. Men jag tror mig iallafall veta åt vilket håll det kan vara. Men har man en språhund med sig så är det ju inga problem. Jag säger till Wilma att hämta kopplet och hon ger sig iväg i motsatt riktning mot vad jag tänkt och hittar kopplet. Bra spårhund. Sedan kunde vi åka hem med våra bär. Får se om det möjligtvis kan bli en blåbärspaj av dem...




Träning i blåsten...

2009-07-22 @ 18:15:33
Fördelen med att ha semester är att man kan träna oftare och den tid som passar en själv. Igår på förmiddagen åkte jag och Wilma upp för att träna agility tillsammans med Ulrika och Atlas. Vi byggde upp en kobination från en hoppbana från Trelleborg (som jag har skrivit om tidigare) och även två kuber. Innan träningen hade jag tänkt att jag skulle träna kontaktfällt eftersom vi har tränat endel med klicker och target hemma. Men när vi kom upp på planen hade jag glömt "targeten" så det blev lite ändringar i träningen. Annars tycker jag att träningen gick bra. Både vänsterslalom och tunnlar fungerade bra. Nästa träning får nog bli kontaktfälltsträning istället.

Semester

2009-07-19 @ 16:40:33
Nu har äntligen semestern börjat. Fyra veckors ledighet innan skolan börjar igen...


Onsdagsträning

2009-07-16 @ 23:01:32
Igår var det dags för vår onsdagsträning med träningsgruppen. Efter helgens bedrifter var vi alla taggade att träna mer. Vi byggde upp en agilitybana ifrån Trelleborgs tävling. Alla kontaktfältshinder var med och slalomet togs på vänstersidan. Jag hade glömt klicker och target i stugan så någon vidare träning på kontaktfälten blev det inte för min del. Men vi har ju som sagt en hel del annat att träna på ändå. Wilma hade tillbringat dagen med att vakta husse med flera som klippte häck i stugan så hon var ganska trött och det märktes även på träningen. Annars känns det som att vår träningsfokus just nu ligger på kontaktfälten. Jag måste verkligen få en bättre struktur på dem.

Nässjö och Tranås

2009-07-14 @ 22:51:36
Nu har jag anmält oss till agilitytävling i Nässjö den 22 augusti och Tranås den 23 augusti. I Nässjö är det en agilityklass och en hoppklass. Medan i Tranås är det två klasser av varje. Förra året var vi med på tävlingen i Nässjö. Det var vår första officiella tävling och Wilma blev då inmätt. Hoppas det blir en lika bra tävling även i år...

Vinst i Hopp B och Första pinnen

2009-07-12 @ 21:34:45
I lördags var vi fyra tjejer från klubben som åkte till Bollebygds officiella klass 1 tävling. Vi kom iväg lite sent hemifrån, men hann ändå fram innan banvandringen. Inför denna tävligen hade man inte fått reda på sitt startnummer innan, så det k'ndes lite jobbigt att inte veta om man skulle starta som nr 1 el 51. Men det gick ju bra det med tillslut.

Hopp A

Min första start var i Hopp A. Jag fick start nr 19, så jag hade god tid på mig att värma upp. Banan var en ganska rolig hoppbana, med en del byten. Inte allt för svår med andra ord. Wilma kändes som vanligt väldigt taggad. Jag hade bestämt mig för att gå fram två hinder innan jag skulle starta henne,  men när jag är påväg till det andra hindret tjuvstartar hon. Så det var bara till att fortsätta loppet även om jag då kom rejält efter. Hon lyssnade bra på mina komandon, men eftet tjuvstaren kom jag av mig lite och tillslut så visade jag fel hopphinder och det slutade med en diskning.

Agility
Agilitybanan gick hyfsat till en början. Wilma missade kontaktfältet på A-hindret, men tog det på balansen. När hon sedan kom ut ur en tunnel och skulle vidare till ett hopphinder fångade jag inte upp henne ordentligt och hon tog hindret från fel håll. Vilket även det resulterade i en diskning.

Hopp B
Hopp B banan var också en rolig bana med en del fart i. På ngt ställe kom jag lite fel, men WIlma verkade ändå förstå vad jag menade så det blev ett ganska bra lopp ändå. Vi blev felfria. Det slutade med en 1:A PLATS och vi fick vår FÖRSTA PINNE... Priset bestod av en BeanBag och Ett års försäkring hos Folksam...










Vi vill även passa på och Gratulera Felicia och Vilda till sina två pinnar i hopp, och även Wilmas kullsyster Wilma (ja de heter likadant) och Ingmarie till sin första pinne i hopp...



Onsdag 8 juli

2009-07-09 @ 22:30:05
Vi började med att bygga upp en inofficiell agilitybana. Detta träningstillfälle var vi iallafall fem stycken, så utplockningen av hinder gick ganska snabbt. När hela banan var uppe delade vi som vanligt upp den i olika kombinationer som vi sedan tränade på.
Jag har försökt att träna kontaktfällt hemma med Wilma med hjälp av klicker och target. Detta har fungerat jättebra här hemma. Men när jag sedan skulle fortsätta med kontaktfälten ute på banan så gick det väl sådär. Kan väl inte säga att det såg jättebra ut. Utan det behövs nog mer träning med det.
Kändes inte som att detta tränings tillfället blev så bra för vår del. Vet inte om hon var trött el om det var åskan som kom i slutet av träningen som påverkade henne.

På lördag är det iallafall dags för tävling igen. Det ska bli kul. Vi är fyra stycken från klubben som ska åka till Bollebygd. Så jag hoppas det blir en bra dag...

RSS 2.0