Tisdag 30 juni

2009-06-30 @ 21:38:34
Idag har vi inte haft så soligt som de tidigare dagarna. Därför kändes det som en bra dag för agilityträning. Men när vi väl kom upp till planen började regnet ösa ner. Vi väntade på att det värsta regnet skulle sluta innan vi plockade fram. Träningen idag bestod av två kuber. På www.klickerklok.se såg jag skisser på dem. Träningen bestod av handling med framförbyten. Wilma följde mig bra och förstod för det mesta =) vad jag menade. Vi hade även framme slalomet och fortsatte vår träning där...










Från www.klickerklok.se

Första doppet...

2009-06-29 @ 19:12:58
för Wilma i år, togs idag i Västersjön. Det var väl inte helt frivilligt som hon simmade, utan efter att ha blivit buren ner i vattnet simmade hon i panik in till stranden igen. (Så något kort på henne i vattnet hann det tyvärr inte bli)  Efter badet låg vi på stranden och solade oss. Det är däremot något av Wilmas favoritsysselsättning. Att vi sen hade en egen liten strand var ju inte heller helt fel...


Onsdag 24 Juni

2009-06-24 @ 22:01:55
Nu har äntligen sommaren kommit. Vi har haft stålande sol hela veckan. Problemet idag var bara att det under dagen nästan var FÖR varmt för att träna agility. Vi åkte upp en timme senare än vanligt eftersom det då var ltie svalar iallfall och eftersom det ä'ndå inte skulle komma någon mer än vi på träningen. Lite synd att vi blev själva idag igen, men var inget att göra åt. Jag byggde upp en kombination som var en del av hoppbanan i trelleborgstävlingen. Jag använde mig av hinder 1-9. Sedan tränade vi kombinationen på lite olika sätt, med höger slalom, vänster slalom och framför och bakombyten. Träningen gick bra, men det märktes att Wilma blev trött av värmen. Håller värmen i sig får det nog bli kvällsträning i fortsättningen...

Kursavslutning

2009-06-21 @ 19:44:18
Idag var det kursavslutning för nybörjar- och fortsättnings kurserna i agility. Eftersom det inte var så många i varje grupp och några av dem inte heller kunde komma på avslutningen så fick även jag och Wilma vara med :).  Nybörjarna fick springa en raksträcka med hopphinder, däcket, långhoppet och en tunnel. Det var bara två nybörjare med, men båda två gjorde fina lopp.

För fortsättnings gruppen byggdes det upp en agility klass 1 bana. Eftersom vår plan inte är så jättestor fick vi anpassa banan lite efter plananen, men det blev en rolig bana tillslut. Jag och Wilma fick tillhöra fortsättningsgruppen :)  och sprang banan två gånger. Kontaktfälten på nedfarterna gick väl sådär. Behöver öva mera på det. För att slippa att springa en lång runda runt slalomet tog jag det istället på vänster sida. Tro det eller ej, men det gick faktiskt ganska bra. Inte som på höger sida förstås, men jag var nöjd ändå. Inga vägringar på tunnlarna heller, men så var de inte böja heller.

Mellan de två loppen hann vi även med korvgrillning och fika. Lagom till vi skulle plocka in kom regnet. Men det blev en trevlig dag med agilityträning.

Glad midsommar!

2009-06-19 @ 00:13:20

Växjö 6 Juni

2009-06-19 @ 00:12:10

Kurs för Annica Aller

2009-06-14 @ 20:22:16
Jag har nu anmält mig till en helgkurs i agility för Annica Aller den 1-2 augusti. Kursen komemr att hållas på Jönköpings Brukshundklubb. Det ska bli spännande att gå kurs för henne.. Eftersom jag inte vet så mycket om henne sen tidigare. Men jag hoppas att det kommer att bli två lärorika dagar.

Full fart på banan

2009-06-11 @ 22:39:43




JBK:s Inofficiella tävling 090607

Torsdag 11 juni

2009-06-11 @ 20:55:08
Igår blev det tyvärr ingen agilityträning för oss. Eftersom ingen annan heller skulle komma på den gemensamma träningen så åkte vi ut till Landsjön och fiskade istället. Men idag var jag och WIlma uppe en sväng på planen och tränade. Vi tränade på vänsterslalom. Det gick faktiskt riktigt bra. Höger slolom gick oxkså bra, inga tendenser till att skippa de två sista pinnarna. Jag hade även gjort en kombination med hopphinder slalom och böjd tunnel. Denna kombination gick också bra. Hon tog tunnelingångarna varje gång. Nu hoppas vi på lite bättre väder i helgen så att det kan bli lite mer träning då.

Helgens tävlingar

2009-06-09 @ 18:03:02
Lördag 6 juni
Lördag morgon kl 5.10 begav vi oss hemifrån för att åka till Växjös officiella klass 1 tävling. Resan dit tog nog lite kortare tid än vi beräknat :), men då hann vi sätta upp tält och burar innan det var dags för anmälan och start. Vårt första lopp var:
 
Hopp A
Det var en rolig bana med några byten i början, sen var det inga större svårigheter. Men som vanligt på tävling så struntade Wilma i de två sista pinnarna i slalomet och fick även en vägran på en tunnel, så det slutade med 10 fel.

Agility A
Därefter vardet dags för agilitybanan. Denna banan kändes inte riktigt som en klass 1 bana. Det var några svåra byten och snurriga kombinationer. Banan började med ett hopphinder, sedan skulle man vidare till en tunnelingång som låg vågrät med hopphindret. Inte alldeles lätt. Vid den tunnelingången fick vi vår första vägran. När vi sedan kom till slalomet missade vi även denna gång de två sista pinnarna. Kontaktfälten satt väl inte heller riktigt vid alla nerfarter, så det slutade med 20 fel.

Hopp B
Även denna hoppbana var rolig. Kändes bra med alla byten. Men som i de andra loppen så blev det fel i slalomet. Annars så nändes det bra ända till vi kom till slutsträckan med däcket. Då hoppar hon genom ramen. Något som hon aldrig gjort innan. Jag får nog skylla på att vi var trötta båda två. När jag sedan skulle ta om däcket tog hon det från fel håll och vi blev därmed diskade.

Agility B
Sista loppet för dagen blev agility B. Även denna agilitybanan tyckte jag kändes svår. Kanske berodde det på att jag började bli lite trött. Även här problem med kontaktf'ält och slalom. När vi sedan kom ut från slalomet vände jag mig mot fel hopphinder och vi diskade oss.


Söndag 7 juni
På söndagen var det dags för en inofficiell tävling på Jönköpings brukshundklubb. Eftersom resan till tävlingen inte var så lång kunde vi få sovmorgon ända till 7.30. Framme vid tv'lingen var det återigen bara till att sätta upp tält och bur innan det var dags för banvandring. I denna tävling var det small som började och första loppet var Agility.

Agility
Agilitybanan var rolig, och kändes ganska lätt för att ända vara en inofficiell tävling. Men det slutade ändå med en diskning efter att vi fått tre vägringar.

Hopp A
Hoppbanan var en bana med snäva svängar till en början, och avslutade inte med en lång raksträcka utan  de två sista hindrerna var en böjd tunnel och därefter ett hopphinder. Jag fördrar väl egentligen raksträckor där jag kan skicka Wilma, men denna banan gick ju ganska bra ändå. Hon gjorde en fin ingång i slalomet och tog alla pinnar :), även restan av banan gick väl hyfsat. Det slutade iallafall med 0 fel och en tid som räckte till en andra plats. Typiskt att det skulle vara en inofficiell tävling.

Hopp B Nybörjade
Denna hoppbana var utan slalom och skulle vara för nybörjare. Men jag tyckte nog att denna banan var svårare änden tidigare hoppbanan. På den här banan var det svåra byten efter en rak tunnel och även innan en kort tunnel. Så jag vet inte riktigt hur de hade tänkt när de gjorde den. Det slutade iallafall med 5 fel och en sjätteplats.

Helgen har känts riktigt rolig och man blir bara mer sugen på att komma ut på fler tävlingar efter en sådan här helg....


Slalomträning

2009-06-05 @ 19:50:57
Idag var det tänkt att vi skulle åka upp till planen och träna lite agility inför morgondagens tävling. Men Wilma var inte helt pigg på morgonen och eftersom det regnade en hel del bestämde vi oss för att träna lite hemma istället. Eftersom vi bara har en liten gräsplätt utanför huset så fick det bli slalom träning. Pinnarna som vi använder oss av är enskilda så det blir inte det rakaste slalomet kanske, men bra träning blev det. Högerslalom gick jättebra. Vänsterslalom var godkänt iallafall. Efter slalomträningen tränade vi även på startposition. Hon sitter väldigt bra nu, så hoppas bara att det går lika bra imorgon...

Onsdag 3 juni

2009-06-03 @ 22:28:07
Nu har vi inte tränat på en hel vecka. Jag har haft mycket att göra och inte kännt mig helt bra, men nu när skolan är slut för terminen får det bli ändring på det. Ikväll har vi iallafall varit och tränat. Vi byggde upp en klass 1 agilitybana. Såg ganska lätt ut på skissen, men det fanns en hel del att träna på. Kontaktfälten var jag inte helt nöjd med idag. Känns som hon gärna missar dem på nervägen om jag inte är där. Tunnlarna krånglade mycket idag oxå. Men tillslut lyckades det riktigt bra även med dem, när jag använde mig av båda armarna när jag visade henne in. Får se om jag vågar mig på det på tävlingarna i helgen. Något som däremot satt helt perfekt idag var slalomet. Hon kom i full fart och tog ingången perfekt. Kunde inte bli bättre. Sen att det var högerslalom som hon ska kunna är ju en annan sak. Får se om vi hinner med en träning till innan tävlingen i Växjö på lördag...

RSS 2.0