Ännu en tur i skidspåret

2010-01-30 @ 18:46:09
Idag var jag och Wilma ute i Tenhult för att köra ännu en skidtur i de fina spåren och för att testa hennes nya sele så klart. Selen var kanon. Den satt jättebra på henne och hon kunde springa på bra i den, utan att den skavde eller klämde. Idag verkade det som att Wilma förstod vad det var vi skulle göra. Det blev ingen jakt på skidorna utan hon sprang på fint bredvid mig. Efter ett litet tag började hon springa framför mig och även dra lite och det verkade hon gilla. Det verkade också som att hon inte frös lika mycket om tassarna idag, vet inte om det berodde på att jag klippt bort päls mellan trampdynorna, smörjt in tassarna eller på att vi slapp att stanna eftersom vi  inte mötte någon. Turen kändes bra och åkning flöt på. Snart kanske vi vågar oss på något spår här hemma också. Så se upp där ute i skidspåren, ni vet aldrig när vi kommer åkande...

Ny sele

2010-01-29 @ 19:58:32
Selen som vi använde i dag när vi åkte skidor var lite för liten för Wilma. Den skar in i armhålorna (eller vad det nu heter på hundar=)) och det verkade inte vara så skönt. Så det blev ett besök till djuraffären för att köpa en ny sele. Vi hittade en jättebra och fin sele ifrån Hurtta som passade mycket bättre. Så nu måste vi ut i skidspåren snart igen och testa den nya selen...

så här ser den ut

 

och så här ser den ut på Wilma...


Debut i skidspåret

2010-01-29 @ 16:55:22
Idag åkte jag och Wilma ut till Tenhult för att åka längdskidor. Det fanns ett spår som skulle vara 2,5 km och det kändes som att det skulle vara lagom att börja med. När vi väl kommer fram till spåret ser vi inga markerningar för hur långt det är utan bara ett grönt och ett gult märke. Men det är ju bara att följa spåret så lär vi väl märka hur lång tur det blir =) (Spåret som vi följde var 2,5 km som tur var =)). I början förstod Wilma inte riktigt vad hon skulle göra, hon började med att jaga skidorna och försökte fånga skidspetsarna. Ganska så fort insåg hon att det inte var så skönt att ta dem utan började springa bredvid istället. Fortsättnigsvis sprang hon framför eller bredvid mig under hela turen. Jag hade fäst flexikopplet i midjebältet så hon hade lite lina att springa på. I uppförsbackarna (läs: när det gick lite saktare) verkade det som att hon frös lite om tassarna. Men när vi åkte på lite fortare verkade det gå lite bättre. Till nästa gång ska jag smörja in hennes tassar och se om det bli lite bättre. Själv hade jag som vanligt för mycket kläder på mig. Att man aldrig lär sig. Annars var det en fin skidtur i skogen. Solen sken och spåren var jättefina. Det kommer att bli fler skidturer för mig och Wilma.

Var inte alldeles lätt att hålla koll på skidor, stavar, hund och ta
kort samtidigt. Men några bilder blev det ändå.

Wilma framför mig i spåret

och ibland var hon bredvid.

Fina spår var det efter all nysnö

Man blir trött av en tur i skidspåret

Första agilityträningen 2010

2010-01-26 @ 22:31:50
I söndags var vi på vår första agilityträning för i år. Vi har missat två träningstillfällen eftersom jag var borta i Vemdalen de två senaste söndagarna. Men nu var det återigen dags för träning. Träningen kändes väl sådär. Wilma var inte helt fokuserad. Så fort det var något avbrott började hon spåra och var knappt kontaktbar. Annars gick träningen bra. Kontaktfälten satte hon bra och likaså drog hon i tunnlarna. Så ganska nöjd får jag nog vara med träningen ändå...

Dags att åka skidor

2010-01-23 @ 22:53:54

Till min födelsedag fick jag längdskidor, pjäxor och stavar. Jag har varit ute några gånger själv och provat skidorna och även uppe i Vemdalen blev det en hel del åkt på dem. Hela tiden har jag tänkt att jag ska kunna ta med Wilma ut på skidturerna så småningom, när jag blir lite vassare på skidåkning ;).  Problemet har väl inte bara varit min skidovana utan även hur jag ska kunna hålla koll på henne samtidigt som jag åker. Men se det har nu löst sig. Idag fick jag ett midjebälte av mina snälla svärföräldrar. Så nu är det "bar till å åk". Hoppas bara Wilma uppskattar skidåkning lika mycket som jag.
Sen har jag lite funderingar på om man får ha med hund i alla spår eller om det finns några speciella regler för det. Men det får jag väl ta och kolla upp. Ska bli kul iallafall. Så se nu upp där ute i skidspåren...

 

Sådant bälte har vi nu


En vecka utan hund

2010-01-20 @ 18:43:05
Det är inte ofta som jag och Wilma är ifrån varandra någon längre tid, men hela förra veckan var jag i Vemdalen med klassen. Det var lång tid att vara borta ifrån varandra. Alla hundar jag såg fick mig att tänka på henne. Eller när jag tappade någon mat så väntade jag nästan att hon skulle vara där och äta upp det. Som tur är har Wilma haft det bra här hemma. Lite konstig var hon allt medans jag var borta. Vet inte om det berodde på skendräktighet eller något annat. Hon var iallafall glad att se mig när jag var tillbaks igen.

Eftersom jag var borta de två senaste söndagarna så missade vi inomhusträningen i agility. Men nu på söndag ska vi dit iallfall. Det ska bli kul.

Idag tog vi en långpromenad upp över sandbankarna. Efter att vi hade lekt en stund uppe på fältet så övade vi lite på starter. Det gick riktigt bra. Men jag måste nog bli bättre på att lägga in lite mer träning på våra promenader så att träningen blir mer regelbunden. På hemvägen gick vi ner till vattnet och tittade på de fina isskulpturerna som bildats...









Mera snööö

2010-01-06 @ 14:16:59
Ända sedan igår kväll har det snöat här i Jönköping och än har det inte slutat. I morse när vi skulle gå på vår promenad hade det kommit över 20cm snö. Lite jobbigt blev det allt för Wilma eftersom hon bara är ca 25 cm hög och de inte hade plogat vår promenadrunda runt dammen. Men kul hade vi i snön, även om vi inte kunde vara still många minuter eftersom det var -12 grader. Då är det skönt att Wilma har ett varmt och skönt täcke iallafall. Även om hon nästan var snöig hela hon efter promenaden. Nu ska vi bara vara inne och mysa i eftermiddag...


Härligt med mycket snö

lite jobbigt att gå bara

men vi gjorde snöänglar

och hittade några mjukglassar =)

My Dog 2010

2010-01-05 @ 21:41:40

Mellan den 7-10 januari är det My Dog 2010 på svenska mässan i göteborg. My Dog är en stor hundmässa med bla utställning och agility. För er som vill veta mer om My Dog kan gå in på deras hemsida och titta. På lördag och söndag kommer det att vara agilitytävling (klass 3). Så jag och några från klubben kommer att åka ner på lördag och titta på tävlingen, gå runt på mässan och titta på allt annat roligt. Jag hoppas på att hitta ett fint halsband som Wilma kan ha till agilitytävlingarna. Så det ska helst vara ett halsband med ett knäppe. Annars finns det säkert andra roliga saker att köpa till hunden. Det ska bli så kul att komma dit...



Året som kommer

2010-01-04 @ 20:43:54

 

Snart har det redan gått en vecka av det nya året och än har vi inte tränat någon agility. Men jag hoppas det kommer att bli mer av det under resterande 2010.


Träning
Vi kommer att börja året med att fortsätta med inomhusträningen i Röde Påles Ridhus. Träningen där håller på till mitten av mars. Sedan kommer vi att fortsätta att träna på JBK. Träningen på June kommer vi också fortsätta med, om det nu blir någon fortsättning på June. Det får vi se efter årsmötet.

Tävling
Än har jag inte anmält oss till några tävlingar. Men jag har tittat lite på hur tävlingskalendern för 2010 ser ut. Det verkar vara en hel del officiella tävlingar i vår närhet. Främst kommer vi att åka på tävlingar där man kan deltaga både i klass 1 och klass 2. Men det kommer säkert även vara så att vi åker på en hel del tävlingar med enbart klass 1 el 2 också. Fördelen med att vara i två olika klasser i hopp och agility är att man då kan vara med i många fler tävlingar =). Vi kommer nästan enbart åka på officiella tävlingar i år, men JBK ska hålla i en av Folksam cups deltävlingar och den kommer vi såklart att vara med i.

Kurser
Än så länge har jag inte anmält oss till någon kurs. Men jag vet att Annica Aller (som vi tränade för i augusti) kommer att hålla en helgkurs i Röde Påles ridhus i slutet av mars. Men jag inte riktigt bestämt mig om vi ska vara med eller inte.
Vi har bokat några träningstillfällen hos Jenny Damm under våren. Men jag inte hur det kommer att passa med skolan och så. Jag hoppas att vi kan komma ner till henne några gånger under våren iallafall.

Våra delmål 2010
Ta kontaktfält
För att uppnå mitt mål 2010 krävs att Wilma tar kontaktfälten även på tävling. Kontaktfälten kommer vi att jobba mycket på under året.

Sitta kvar i starten
Något annat som är viktigt för att vi ska uppnå vårt mål är att Wilma sitter kvar vid starten och väntar på mitt släppkomando. Starter och störningar vid start kommer vi också att träna på.

Våra mål med Agilityn 2010
Vårt mål för 2010 kommer att vara att ta 3 agility pinnar och därmed gå upp i klass 2 även i agility.

Jag hoppas att året bjuder på många roliga agilitytillfällen...





RSS 2.0