Året som gått

2009-12-30 @ 16:43:10
Jag ska försöka sammanfatta året som gått.

Träning


Vi började året med att enbart träna på June hundklubbs gemensamma träningar. Innan sommaren försökte jag  träna iallafall minst två gånger i veckan. Men det var inte alltid så lätt. Ett av problemen var att få ut alla hinder när man är själv.
I mitten av sommaren blev jag medlem på JBK och kunde åka upp och träna flera gånger i veckan eftersom deras hinder alltid står ute. Helt perfekt. Det märktes stor skillnad på kontaktfälts träningen efter det. Under hösten har vi tränat en dag i veckan på Junes gemensamma träningar en dag i veckan och på JBKs gemensamma träningar. I december har vi varit med på JBK:s inomhusträning som är i Röde Påles ridhus i Taberg.

Kurser

I våras gick jag en tvådagars kurs i Habo för Åsa Söderman. Efter det kändes det jätteinspirerande att fortsätta med träningen.
Cecilia Karlsson höll också i en två dagarns kurs på June HK, där vi fick en hel del att träna på och saker som vi skulle tänka på.
I augusti höll Annica Aller i en två dagars kurs på JBK där vi fick ytterligare saker att träna och tänka på.
Två gånger under hösten har vi åkt ner till Jenny Damm och tränat för henne på hennes egen bana. Hos Jenny har vi verkligen fått tänka på hur vi gör och varför. Det har varit mycket utvecklande för mig själv.

Tävlingar

Under året som gått har vi åkt på en hel del tävlingar. Ett tag var det tävligar nästan varje helg. Det har varit jättekul att få komma iväg några stycken tillsammans och ägna sig åt agility hela dagarna. Resultatmässigt har det varit väldigt blandat i olika tävlingar. Det har blivit enhel del diskningar men även några nollor. I hoppklassen fick vi tre pinnar och gick upp i tvåan, medan i agilityklassen nollade vi oss aldrig. Så där är vi utan pinnar.


Våra delmål 2009

Sitta kvar vid starten

I slutet av säsongen klarade Wilma av att sitta kvar utan att tjuvstarta. Men det sitter inte helt än.

Klara tunnlar

Efter att ha tränat mycket på tunnlar blev resultatet mycket bättre, desvärre blev det en tillbakagång i sista inomhustävlingen, då Wilma fick för sig att vända i en böjd tunnel.

Slalom på båda sidor
Slalom är nog Wilmas favorit. Det är alltid kul att träna på det. Efter att jag köpt hem ett eget slalom blev Wilma mycket bättre på slalom på båda sidor. Nu tar jag även slalom från "fel sida" på tävlingar.

Ta kontaktfälten
Kontaktfälten är något som vi tränat på mycket under året. Just nu ser det jättebra ut på träning. Hoppas på att det sitter lika bra på tävlingarna i fortsättningen.

Mål med Agilityn 2009

Vårt främsta mål under 2009 var att nolla ett lopp. Det kan jag väl säga att vi klarade av. Vi nollade sammanlagt tre klass 1 hopplopp och kom 1:a i alla tre lopp. Vi blev därmed uppflyttade till klass 2 i hopp. Vi hann även med att köra två klass 2 hopplopp. Men inget av de loppen nollade vi...

2009 har varit ett jätteroligt agilityår och vi ser fram emot 2010 som vi hoppas kommer bli minst lika roligt



Kommentarer
Postat av: Ulrika o Atlas

Jag är helt övertygad om att ert 2010 kommer bli ett kanonår! Ser verkligen fram emot att se er på agilitybanorna och att umgås med er på alla tävlingar :)

2009-12-30 @ 17:37:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0