Utflykt till Vadstena

2009-08-04 @ 22:49:54
Solen sken när vi vakande, så vi bestämde vi oss för att göra en liten utflykt. Vadstena blev vårt mål. Vi åkte upp längs Vättern och en bit innan Vadstena körde vi av för att titta på en runsten, den sk Rökstenen. Sedan fortsatte vi vår resa mot Vadstena. Väl inne i Vadstena hittade vi en parkering nästan intill "hamnen". Vi gick och tittade lite längst standpromenaden, sedan fortsatte vi upp mot slottet. Vi gick även runt på de små gatorna i stan och tittade i några små affärer och på torget satte vi oss ner och vilade och åt varsin glass.

På väg hem från Vadstena tog vi av och åkte upp på Omberg. Sista biten fick man kämpa sig upp till fots. Men när vi hade kommit upp hade vi utsikt över alla omgivningar. Det var jättefint, men när vi sedan skulle gå ner fick vi se både en huggorm och en kopparorm liggandes på stenar, så nu menar är det Ormberg för vår del.

Efter besöktet på Ormberg åkte vi vidare till Alvestra, där tittade vi på en gammal klosterruin. Nu började vi bli ganska hungriga så under bilfärden hem tänkte vi mest på mat. När vi sedan passerade Gränna svängde vi av mot hamnen och köpte nyrökt sik.

Efter denna heldagsutflykt är nu WIlma jättetrött och har gått och lagt sig. Men imorgon blir det ingen vila, då är det agilityträning igen..

Rökstenen

Vid Vättern
Vid slottet

Utsikten från "Ormberg"

Alvastra kloster

Klosterruinen

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0